Gå direkt till innehåll
"Dagen då någonting hände och ingenting var sig likt" - en bok om hopp, minnen och längtan

Nyhet -

"Dagen då någonting hände och ingenting var sig likt" - en bok om hopp, minnen och längtan

"Dagen då någonting hände och ingenting var sig likt" av Ingel Agger skildrar en barndom präglad av ständig förflyttning och omställning. Genom den lilla gossens ögon får vi följa med på en resa genom minnen och platser, där varje nytt hus symboliserar ett kapitel av hans uppväxt.

"I vilket hus var det jag hörde hemma egentligen, då när jag växte upp? Det var längesedan så ibland minns jag inte. Husen var så många, de stod på olika platser. Vi flyttade en del, min mamma och jag."

Trots den rörliga tillvaron finns det något som består – fåglarna. De fanns alltid där, oavsett var han bodde. Med en poetisk ton och en djup känsla av nostalgi återger författaren hur fåglarna blev en konstant tröst och ett tecken på kontinuitet i en annars föränderlig värld.

"Men jag minns fåglarna, de fanns alltid, var jag än bodde. Jag glömmer dem aldrig."

Boken berättar inte bara om flyttarna och de fysiska husen, utan också om den inre resan – tankarna, oron, längtan och hoppet hos ett barn som försöker finna sin plats i världen.

Författarens ord väcks till liv med hjälp av Lars Aggers vackra illustrationer som fångar essensen av varje ögonblick och ger boken en extra dimension av känslomässig resonans.

Låt dig svepas med av en berättelse som är lika mycket en hyllning till barndomens magi som en påminnelse om att vissa minnen aldrig bleknar, oavsett hur mycket tiden går.


Bokinfo

  • Titel: Dagen då någonting hände och inget var sig likt
  • Författare: Ingela Agger
  • Släppdatum: 9 juli 2024
  • ISBN: 9789181010992

Ämnen

Kontakter

Karin Bladh

Karin Bladh

Presskontakt Marknadskoordinator
Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag

Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige