Gå direkt till innehåll
Foto: Anna Pella
Foto: Anna Pella

Nyhet -

Familjesorg efter förlusten av ett barn: "Vi är fem och vi är fyra" av Anna Furness

I en ny artikel på HejaOlika.se, en webbtidning om funktionsrättsfrågor och funktionshinderspolitik, presenteras en hjärtgripande berättelse om att hantera förlusten av ett barn genom boken "Vi är fem och vi är fyra" av Anna Furness. Artikeln, skriven av Anna Pella, undersöker de djupa känslomässiga spåren som ett barns död lämnar i en familj och betonar vikten av att tala om sorg och känslor på ett öppet sätt. Läs artikeln här.

"Vi är fem och vi är fyra" är en unik barnbok som följer barnen Tom, Moa och Ellinor, en syskonskara som speglar författarens egen familj. Boken utforskar hur familjen försöker hitta en ny balans efter att ha förlorat en familjemedlem, samtidigt som den belyser betydelsen av att prata om sorg och känslor med barn. Anna Furness delar i boken med sig av sin egen erfarenhet av att förlora ett barn, och hur hon och hennes familj navigerar genom vardagen, som alltid känns som om det saknas någon.

Artikeln belyser även de utmaningar och tysta stunder som ofta följer när någon i familjen dör. Anna Furness berättar om hur hon och hennes familj hanterade den massiva tystnaden som omgav dem efter att de förlorat sin dotter Jill, och hur deras kamp för att hålla hennes minne vid liv påverkade deras vardag och identitet.

Boken används som ett verktyg för att öppna upp viktiga samtal inom familjen. Samtal är avgörande för familjer som har förlorat ett barn och boken ger både barn och vuxna ord och verktyg för att dela sina känslor. Boken tar också upp "standardsituationer" som många familjer som har förlorat ett barn känner igen, där omgivningen ofta reagerar irrationellt på grund av rädsla eller obehag när de möter familjer som har upplevt förlust.

Anna Furness hoppas att "Vi är fem och vi är fyra" kan hjälpa andra familjer att förstå att de inte är ensamma i sin sorg och att samtal om döden, även om de är svåra, kan vara läkande och livsviktiga för både barn och vuxna.



Bokinfo

  • Titel: Vi är fem och vi är fyra
  • Författare: Anna Furness
  • Släppdatum: 8 december 2024
  • ISBN: 9789189854123
  • Genre: Barnbok

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring
Björn Wennerström

Björn Wennerström

Presskontakt Försäljning- och marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag
Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige