Gå direkt till innehåll
Pernilla Elmquist gästar Poddterapeuten för att diskutera sin bok "Hel och ren"

Nyhet -

Pernilla Elmquist gästar Poddterapeuten för att diskutera sin bok "Hel och ren"

I Poddterapeutens säsongspremiär öppnar författaren Pernilla Elmquist upp om sitt liv och sin senaste bok "Hel och ren". I en diskussion med programledaren pratar Elmquist om känslomässig försummelse och hur det påverkar individens liv och relationer.

Lyssna på poddavsnittet här.

Om boken:

Ellis uppväxt under 60-och 70-talet är perfekt. Prydliga kläder, vackra frisyrer, trendiga möbler och fantastiska maträtter. Men under den polerade ytan befinner hon sig i ett känslomässigt kaos. Otrygghet, försummelse och psykisk stress förvandlar henne till en karaktär i föräldrarnas skådespel och hon tvingas hantera sina traumatiska upplevelser själv. När Ellis är vuxen och hennes mamma dör, flyttar hennes pappa utomlands och allt bubblar upp till ytan. För att frigöra sig från sitt känslomässiga fängelse finns det bara en väg ut. Genom det förflutna.

"Hel och ren" är en autofiktiv roman om en flickas uppväxt i en dysfunktionell familj och hennes kamp att frigöra sig från ett livslångt trauma. En viktig bok om känslomässig neglekt, som är vanligare än vi tror och svårt att bevisa.

Bokinfo:

  • Titel: Hel och ren
  • Författare: Pernilla Elmquist
  • Släpdatum: 10 oktober 2023
  • ISBN: 9789189825154
  • Genre: Autofiktion

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring
Björn Wennerström

Björn Wennerström

Presskontakt Försäljning- och marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag
Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige