Gå direkt till innehåll
 Två lokaltidningar uppmärksammar Fredrik Hallings barnbok "Abborren Benny och Gäddan"

Nyhet -

Två lokaltidningar uppmärksammar Fredrik Hallings barnbok "Abborren Benny och Gäddan"

DinLokaltidning Sandviken & Hoforskommun och Gefle Dagblad har uppmärksammat Fredrik Hallings barnbok "Abborren Benny och Gäddan". Halling, en talangfull illustratör och författare, tar ett stort kreativt kliv framåt med denna barnbok som började ta form redan under hans studietid vid serietecknarskolan i Hofors för över 30 år sedan.

Boken, som illustrerades i början av 90-talet, förblev länge opublicerad och nästan glömd tills Halling nyligen beslöt sig för att ge sin ungdomsskapelse nytt liv. Efter en renovering hittade han de ursprungliga teckningarna på vinden och bestämde sig för att digitalisera och uppdatera dem för en modern publik. Halling har nu skrivit en ny text till bilderna, denna gång på vers, vilket ger en ny dimension till det charmiga undervattensäventyret om abborren Benny.

DinLokaltidning och journalisten Joakim Berglund beskriver utgivningen som en triumf för Halling som lyckas förvandla ett gammalt examensprojekt till en publicerad bok. De betonar hans långa och varierade karriär inom grafisk design och serieteckning, och hur detta unika projekt låter honom visa upp sina färdigheter både som skribent och illustratör. Läs artikeln här.

Gefle Dagblad och recensenten Kristian Ekenberg framhäver hur boken utforskar teman som nyfikenhet och äventyr med den orädda abborren Benny som ger sig ut för att möta den mystiska och fruktade gäddan. Trots några reservationer om rimmen i texten, erkänner tidningen att det är Hallings starka illustrationer som verkligen lyfter berättelsen. Läs artikeln här.

Bokinfo

  • Titel: Abborren Benny och gäddan
  • Författare: Fredrik Halling
  • Släppdatum: 25 april 2024
  • ISBN: 978-91-89884-63-2
  • Genre: Barnbok


Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring
Björn Wennerström

Björn Wennerström

Presskontakt Försäljning- och marknadsföring Försäljning- och marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag
Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige