Gå direkt till innehåll
1900-talets Amerika i Anders Tysks historiska roman "Under Söderns sol"

Pressmeddelande -

1900-talets Amerika i Anders Tysks historiska roman "Under Söderns sol"

"Under Söderns sol" är en gripande berättelse som för samman 1860-talets historiska skuggor med det tidiga 1900-talets liv och utmaningar.

År 1913 kör den unge advokaten Charles Perkins förväntansfullt sin Ford Model T in i Tuscaloosa, Alabama. Han har fått oväntade nyheter om att hans farfar, Henry, som han aldrig har träffat, bor på ett pensionat i staden. Med hopp om att återförena den splittrade familjen besöker Charles Mrs Mary O'Haras pensionat, som är hem för äldre krigsveteraner från inbördeskriget.

Men Charles finner sig snart indragen i en gammal konflikt. En bitter strid som startade femtio år tidigare mellan hans farfar och dennes dåvarande bästa vän blossar åter upp. Nu står Charles inför en släktfejd full av intensiva känslor.

Kan Charles bryta den destruktiva cykeln och finna försoning, eller kommer historien att upprepa sig?

Om författaren

Anders Tysk är född 1966 i Ludvika men är bosatt i Västerås. Han har tidigare arbetat som lärarvikarie, jobbat i ett laboratorium, laddat kärnbränsle, har en militär bakgrund och mångårig erfarenhet inom omsorg och psykiatri. "Under Söderns sol" är författarens andra roman.

Bokinfo

  • Titel: Under Söderns sol
  • Författare: Anders Tysk
  • Släppdatum: 19 september 2024
  • ISBN: 9789189895461
  • Genre: Historisk roman

Ämnen

Kategorier

Regioner


Lava förlag är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Vi drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Kontakter

Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring
Björn Wennerström

Björn Wennerström

Presskontakt Försäljning- och marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag

Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige