Gå direkt till innehåll
Berättelsen om vikingen Harald Sigurdsson fortsätter i Leif Selanders uppföljare "Belägringen"

Pressmeddelande -

Berättelsen om vikingen Harald Sigurdsson fortsätter i Leif Selanders uppföljare "Belägringen"

Den 20 mars släpps del tre av "Den hårda vägen", Leif Selanders uppskattade serie om den orädda vikingen Harald Sigurdsson. "Belägringen" tar vid efter det blodiga slaget mot piraterna i Efesos där Harald och hans män spelat en nyckelroll i gripandet av Dalassenos, den tidigare guvernören i öst. Segerns sötma uteblir när huvudstadens byråkrati och oroligheter i den östliga provinsen Antiokia tvingar nordmännen att åter riskera livet i romarrikets tjänst.

När det politiska upproret i Antiokia hotar hela rikets existens får Harald och hans män i uppdrag att eskortera den nya guvernören och kejsarinnan österut i ett försök att återfå kontrollen. Den farliga resan blir deras största prövning hittills och konsekvenserna av ett misslyckande har aldrig varit större. Samtidigt är Harald inställd på att ingen denna gång ska ta åt sig äran för hans bedrifter.

"Belägringen" bjuder precis som sina föregångare på en mästerlig blandning av äventyr och historia i 1000-talets romarrike. Ett måste på läslistan för alla som älskar spänning i en historiskt korrekt miljö. Harald är inte bara en skicklig ledare och krigare. Han är också en representant för en tid när skandinaviska män reste söderut för att söka rikedom och ära som ger våra förfäder ett ansikte.

Om författaren

Leif Selander är en före detta rundtursguide i Turkiet, där han för första gången fick upp ögonen för vikingarnas kontakt med romarriket. Något som mynnat i hans böcker om Väringagardet - den romerska kejsarens livvakter och elitgarde.

”Belägringen” är tredje delen i serien ”Den hårda vägen”. Den första serien heter ”Väringasagan.”


Bokinfo:

  • Titel: Belägringen
  • Författare: Leif Selander
  • Släpdatum: 20 mars 2024
  • ISBN: 978-91-89869-72-1
  • Genre: Historisk roman


Ämnen

Kategorier

Regioner


Lava förlag är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Vi drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Kontakter

Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring
Björn Wennerström

Björn Wennerström

Presskontakt Försäljning- och marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag
Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige