Gå direkt till innehåll
Cancerläkaren Magnus Lind hyllar kärleken i självbiografin "Hemligt sällskap för två"

Pressmeddelande -

Cancerläkaren Magnus Lind hyllar kärleken i självbiografin "Hemligt sällskap för två"

Den 20 maj släpps Magnus Linds självbiografi Hemligt sällskap för två. Magnus föds på Östermalm samma år som andra världskriget brakar loss och utbildar sig till läkare i Uppsala, men det bultande hjärtat i hans berättelse är kärleken till frun Ingela. En sann själsfrände och livskamrat fram till hennes bortgång, som utmanar Magnus att reflektera över livets stora frågor.

Att som läsare ta del av Magnus och Ingelas gemensamma resa, från ungdomstidens äventyr till ålderdom, är ett privilegium. Magnus finner stor mening i sitt yrke som cancerläkare, men det blir snabbt uppenbart att det som verkligen betyder något i livet är den vi väljer att dela det med. Ingela är en respekterad konstkritiker som vågar låta tankarna flyga högt, och deras samtal är en ständig källa till glädje och livslångt lärande för paret.

När sjukdomen slutligen skiljer dem åt reflekterar Magnus över sorgens landskap med en värme som inger hopp och tröst. Hemligt sällskap för två är en gripande skildring av livet, kärleken och det ofrånkomliga avskedet, avslutad med eftertänksamma reflektioner som berör själens djupare skikt.

Om författaren

Magnus G. Lind, född 1939 i Stockholm, har tidigare gett ut boken Sjukvård är humanism om sitt yrkesliv på Karolinska sjukhuset.

  • Titel: Hemligt sällskap för två
  • Författare: Magnus G. Lind
  • Släpdatum: 20 maj 2024
  • ISBN: 978-91-89884-92-2
  • Genre: Självbiografi

Ämnen

Kategorier

Regioner


Lava förlag är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Vi drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Kontakter

Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring
Björn Wennerström

Björn Wennerström

Presskontakt Försäljning- och marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag
Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige