Gå direkt till innehåll
Charlotte Stramnes "Världens bästa mamma": En ärlig skildring av smärta och helande

Pressmeddelande -

Charlotte Stramnes "Världens bästa mamma": En ärlig skildring av smärta och helande

"Världens bästa mamma" av Charlotte Stramne är en känslosam och modig berättelse som väcker tankar om kärlek, förlust och förlåtelse. Boken kommer att finnas tillgänglig från den 23 maj.

Handlingen kretsar kring huvudpersonen Lotta som närmar sig 60-årsåldern och bor i Portugal med sin make Pål och deras trogna hund Bosse. Trots det pittoreska landskapet är Lottas vardag kantad av mörka skuggor då hon kämpar med svår komplex PTSD (C-PTDS). Genom terapi via telefon med den svenska terapeuten Otto försöker hon navigera genom sina trauman och tuffa flashbacks.

"Världens bästa mamma" utforskar Lottas liv från barndomen till vuxenåren, avslöjande djupt rotade ärr från sin narcissistiska och manipulativa mamma. Psykiska och fysiska övergrepp som har präglat Lottas existens resulterar i en kamp med ätstörningar, magproblem och en evig rädsla för övergivande.

Berättelsen skildrar de komplexa relationer vi har till våra föräldrar och de svåra beslut vi tvingas fatta när våra egna barn väljer att bryta kontakten. Stramnes mästerliga skildringar tar läsarna på en resa genom Lottas försök att försonas med sin historia och att förlåta sig själv för misstag hon inte visste hur hon skulle undvika.

Bokinfo:

  • Titel: Världens bästa mamma
  • Författare: Charlotte Stramne
  • Släppdatum: 23 maj 2024
  • ISBN: 978-91-89895-40-9
  • Genre: Autofiktion

Ämnen

Kategorier


Lava förlag är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Vi drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Kontakter

Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring
Björn Wennerström

Björn Wennerström

Presskontakt Försäljning- och marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag
Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige