Gå direkt till innehåll
Den magiska världen inom oss: ungdomsboken "Lilla själens äventyr" av Sandra Helminen

Pressmeddelande -

Den magiska världen inom oss: ungdomsboken "Lilla själens äventyr" av Sandra Helminen

Sandra Helminen släpper en pedagogisk berättelse i ungdomsformat. Målgruppen är ungdomar mellan 14 och 90 samt föräldrar och pedagoger som vill jobba med frågan hur man lär sig att hantera existentiella utmaningar.

Livet är en komplex utmaning för oss alla. Särskilt unga har det svårt att hantera existentiella frågeställningar i en värld där traditionella stödfunktioner har försvagats och där det saknas tid och kunskap för existentiella dialoger både hemma och i skolan. Hur lär man barn och unga att tänka och jobba med sig själv när livet blir tungt? Hur gör man när man känner sig ensam och överväldigad och behöver lyssna till sig själv för att hitta ett sätt att förstå och hantera den värld man lever i?

"Lilla själens äventyr" av Sandra Helminen är en ungdomsbok som berättar historien om Sara som finner ett gammalt brev från sin farmor. Brevet avslöjar att det finns ett universum inom Sara som väntar på att bli upptäckt, fyllt med magiska varelser och okända världar. Beväpnad med detta kunskap och ledd av sin inre guide, Lilla själen, ger sig Sara ut på en magisk resa för att avslöja en uråldrig förbannelse som hotar både världen och hennes egen själ.

Under sitt äventyr möter Sara drakar, änglar och andra mystiska varelser som hjälper henne att förstå förbannelsens rötter. Med mod, kärlek och vänskap börjar hon förstå förbannelsens onda inverkan och tar på sig ansvaret för att lösa den. Sara inser vad som är viktigt och hur hon kan övervinna känslor som skuld, sorg och rädsla för att leva ett liv fylld av kärlek.

Författaren utgår från över 30 års erfarenhet av att jobba med människor i alla åldrar som går genom tuffa tider. Som pedagog och chefs- och livscoach anser hon att självinsikt och personlig utveckling är några av nycklarna för att lära sig mera effektiva sätt att hantera tuffa utmaningar. Alla vi drabbas av motgångar, slåss mot våra inre demoner och behöver hantera tunga känslor som lätt skapar depression och ångest om man inte får hjälp att möta dem. Men hur gör man? Hur kan man tänka?

Som utbildad sjukgymnast, internationell certifierad coach och beteendevetare har Sandra jobbat med olika och individanpassade teorier och använts sig av evidensbaserade ansatser för att hjälpa och stödja. Lilla själens äventyr del 1 och del 2 baseras på CG. Jungs teori om arketyper och den inre dialogen vi alla har. Den hjälper läsaren att känna igen sig i olika situationer och få perspektiv hur man kan tänka annorlunda och nytt när man drabbas av livet. Genom att utgå ifrån allmängiltiga situationer skapar berättelsen perspektiv, utvecklar läsarens självkännedom och erbjuder sätt att tänka och resonera som kan öka motståndskraften för att bättre hantera livets upp och ner.


Bokinfo

  • Titel: Lilla själens äventyr
  • Författare: Sandra Helminen
  • Släppdatum: 8 oktober 2024
  • ISBN: 9789181010244
  • Genre: Ungdom/Fantasy

Ämnen

Kategorier


Lava förlag är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Vi drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Kontakter

Karin Bladh

Karin Bladh

Presskontakt Marknadskoordinator
Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag

Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige