Gå direkt till innehåll
Docent Anders G. Nord är aktuell med ny bok om kemi - "Våra 118 kemiska grundämnen"

Pressmeddelande -

Docent Anders G. Nord är aktuell med ny bok om kemi - "Våra 118 kemiska grundämnen"

Den 30 maj släpps Anders G. Nords nya bok "Våra 118 kemiska grundämnen". En spännande resa genom kemins värld, från tvåtusenåriga funderingar om atomens struktur till dagens 118 grundämnen. Vad är egentligen ett grundämne? Vilka är deras viktigaste kemiska föreningar och varför revolutionerade det periodiska systemet vetenskapen?

Anders är docent i kemi och har mångårig erfarenhet inom både ämnesområdet som sådant och av pedagogik. Med en passion som smittar av sig guidar han läsaren hela vägen från vårt lättaste grundämne väte till den tyngsta ädelgasen argon. Varje grundämnes egenskaper och viktigaste användningsområden presenteras i den ordning som fastställdes av Dimitri Mendelejev i hans geniala periodiska system.

Historiska fakta och förankringen i vårt dagliga liv gör "Våra 118 kemiska grundämnen" till engagerande läsning för alla oavsett kunskapsnivå. En perfekt introduktion för de som inte kommit i kontakt med ämnet sedan högstadiet och en faktaspäckad fördjupning för de redan frälsta. Anders belyser även kemins roll för att lösa aktuella miljö- och resursproblem och öppnar således ett fönster mot framtiden. Budskapet är tydligt: att se på vår omvärld genom kemins lins har aldrig varit viktigare.


Om författaren

Anders G. Nord har en bakgrund som kemilärare men har fram till sin pension arbetat på både Laboratoriet för isotopgeologi vid Naturhistoriska Riksmuseet, Försvarets Forskningsanstalt och Riksantikvarieämbetets Tekniska avdelning.

Anders har författat flera böcker om gränslandet mellan kemi och kulturhistoria. Med "Våra 118 kemiska grundämnen" hoppas han väcka intresse för området och visa att kemi handlar om mycket mer än reaktionsformler och uträkningar.

Information:

  • Titel: Våra 118 kemiska grundämnen
  • Författare: Anders G. Nord
  • Släpdatum: 30 maj 2024
  • ISBN: 978-91-89913-69-1
  • Genre: Facklitteratur

Ämnen

Kategorier

Regioner


Lava förlag är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Vi drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Kontakter

Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring
Björn Wennerström

Björn Wennerström

Presskontakt Försäljning- och marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag
Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige