Gå direkt till innehåll
Elin Prim lyfter vikten av att vara närvarande i bilderboken "Lilla Lu och mobiltelefonen"

Pressmeddelande -

Elin Prim lyfter vikten av att vara närvarande i bilderboken "Lilla Lu och mobiltelefonen"

Den 16 maj släpps Elin Prims barnbok Lilla Lu och mobiltelefonen. En charmig berättelse om den franska bulldoggen Lu som tröttnar på att alla vuxna ständigt fastnar i sina telefoner och glömmer bort världen runt omkring. Tillsammans med stadens barn och husdjur startar Lu ett uppror som får de vuxna att tänka om. En värld utan mobiltelefoner, ska det visa sig, är mycket trevligare!

Smartphones har bara funnits med oss i snart två decennium men har blivit en central del av vår vardag. Lilla Lu och mobiltelefonen utmanar oss att reflektera över vilka delar av livet som vi faktiskt missar genom vårt mobilanvändande, och hur detta kan kännas för ett husdjur - eller ett litet barn.

Lilla Lu och mobiltelefonen är en inspirerande berättelse om gemenskap och vikten av att vara närvarande. En läsupplevelse för både stora och små som inspirerar.

Om författaren

Elin Prim (född 1982) är bosatt i Varberg tillsammans med sin följeslagare, Lilu (född 2018). Inspirationen till boken väcktes när Lilu uttryckte sitt missnöje med Elins mobiltelefon och en uppmärksamhet den tog från deras gemensamma lek.

Elin, med en önskan att öka medveten om mobilberoende, formade idén och berättelsen för att provocera och generera diskussion hos både unga och vuxna. Lilla Lu och mobiltelefonen är Elins författardebut.

  • Titel: Lilla Lu och mobiltelefonen
  • Författare: Elin Prim
  • Släpdatum: 16 maj 2024
  • ISBN: 978-91-89884-99-1
  • Genre: Barnbok

Ämnen

Kategorier

Regioner


Lava förlag är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Vi drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Kontakter

Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring
Björn Wennerström

Björn Wennerström

Presskontakt Försäljning- och marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag
Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige