Gå direkt till innehåll
En äventyrlig barnbok om en åls färd över havet: "Ålvarligt talat!" av Sayeh Tealohi

Pressmeddelande -

En äventyrlig barnbok om en åls färd över havet: "Ålvarligt talat!" av Sayeh Tealohi

Den 6 september släpps barnboken "Ålvarligt talat!" som berättar om Agnes, en europeisk ål som föds i Sargassohavet och påbörjar en lång och farlig resa till Europas kust.

Med hjälp av Golfströmmen och andra ålar tar hon sig över Atlanten. Under resans gång upplever Agnes många äventyr och faror, som att undvika skräp och oljespill, samt undkomma ålfångare.

När Agnes till slut når Sverige finner hon en trygg bäck där hon kan växa till en silverål. Här möter hon bäcknejonögat Neo, som trots initial skepsis blir hennes vän. När det blir dags för Agnes att återvända till Sargassohavet tar de farväl med löfte om att skicka flaskpost.

Angies resa lär oss om vänskap, mod och det värdefulla i att följa sitt hjärta, även när det innebär att säga farväl till det man älskar. Det finns även ett tydligt budskap om att värdesätta upplevelser och lärdomar längs vägen, inte bara att nå fram. Vänskap och gemenskap är också centrala teman i barnboken.

Bokinfo

  • Titel: Ålvarligt talat!
  • Författare: Sayeh Tealohi
  • Släppdatum: 6 september 2024
  • ISBN: 9789189913844
  • Genre: Barnbok

Ämnen

Kategorier


Lava förlag är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Vi drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Kontakter

Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring
Björn Wennerström

Björn Wennerström

Presskontakt Försäljning- och marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag

Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige