Gå direkt till innehåll
En historisk roman med hemligheter från 1700-talet: "Döda vatten" av Magnus Åberg

Pressmeddelande -

En historisk roman med hemligheter från 1700-talet: "Döda vatten" av Magnus Åberg

Den 1 oktober släpps boken "Döda vatten" av författaren Magnus Åberg på Lava förlag. Boken är en uppföljare till "Tmutarakan: obekanta konster" (2023).

Alltför snart efter sitt förra uppdrag får den fransk-ryske kvarterskommissarien Vladimir Rjurikov en hemlighetsfull order från hög instans: att skugga en pensionerad diplomat i Stockholm. Innan han börjat ana vad som ligger bakom ordern finner han sig inblandad i det sena 1700-talets konflikter mellan makt och inbillning, dolda agendor och gammal magi.

Uppdraget tar honom och hans följeslagare på en resa genom Sveriges alltmer öde vidder där de ställs inför uråldriga gåtor begravda både under jorden och i dem själva. En resa som slutar i en av de största naturkatastroferna i landets historia.

"Döda vatten" blandar skickligt en historisk äventyrsroman med antydningar om det övernaturliga, och kastar läsaren in i en värld där varje vägval ger eko genom tid och rum.

Om författaren

Magnus Åberg, f. 1973, är dramatiker och tidigare bibliotekschef. Han bor i Uppsala med fru och två döttrar. Han debuterade 2023 med romanen "Tmutarakan - obekanta konster".


Bokinfo

  • Titel: Döda vatten
  • Författare: Magnus Åberg
  • Släppdatum: 1 oktober 2024
  • ISBN: 9789181010862
  • Genre: Historisk roman/Spänning

Ämnen

Kategorier

Regioner


Lava förlag är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Vi drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Kontakter

Karin Bladh

Karin Bladh

Presskontakt Marknadskoordinator
Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag

Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige