Gå direkt till innehåll
En pojkes uppväxt i ett Sverige som inte längre finns:  "En gosse gick på vägen" av Kenneth Wadström

Pressmeddelande -

En pojkes uppväxt i ett Sverige som inte längre finns: "En gosse gick på vägen" av Kenneth Wadström

Den 6 september släpps boken "En gosse gick på vägen" som följer en pojkes uppväxt genom ett Sverige i förändring under femtio- och sextiotalet. Författaren tar med läsarna genom olika miljöer och skiftande familjeförhållanden som speglar en tid och plats präglad av både trygghet och turbulens.

I "En gosse gick på vägen" får vi följa huvudpersonens liv från tidig barndom, då han bor halvårsvis med sin mor och storebror i Mälarhöjden, Stockholm, och resten av året på en bondgård i Baskarp vid Vättern. Först när modern gifter sig med en plåtslagare från Gustavsberg får hon tillbaka vårdnaden om sin son, och familjen flyttar till ett nytt hem.

Boken målar upp en levande bild av det gamla brukssamhället Gustavsberg. Här skildras familjens vardag med fabriksarbetets rutiner, bilköp, kräftfiske och populära TV-program som Hylands hörna. Men under ytan av denna till synes idylliska miljö, brottas familjen med djupt rotade problem. Pojkens nye far dricker, vilket leder till att spritflaskor göms och hittas, och familjen är på väg mot sin undergång.

När pojken når gymnasieåldern, vidgar sig hans värld genom Vietnamkrigets nyheter och marxismens lockelser. Han blir en maoistisk fotsoldat med den lilla röda boken i fickan, men inser snart att även denna väg leder till en form av undergång inom en självförintande sekt.

I ett försök att fly den maoistiska vänstern liftar han till Italien för att vara med sin flickvän, bara för att upptäcka att kärleken är en av livets mest komplexa och svårlärda lektioner. Pojken har blivit vuxen, formad av en barndom fylld av utmaningar, uppbrott och strävan efter tillhörighet.

"En gosse gick på vägen" är en djupt personlig och fängslande berättelse om uppväxt, familj, samhällsförändringar och ungdomens sökande efter identitet och mening. Författarens skarpa iakttagelser och levande skildringar gör detta till en oförglömlig läsupplevelse.


Om författaren

Kenneth Wadström har jobbat i över femtio år som musiklärare. Han är kompositör och sångtextförfattare till otaliga musikstycken. Han återfinns på YouTube under signaturen Kenneth Edward Sr. och bor sedan 1971 i Göteborg.


Bokinfo

  • Titel: En gosse gick på vägen
  • Författare: Kenneth Wadström
  • Släppdatum: 6 september 2024
  • ISBN: 9789189778955
  • Genre: Självbiografi

Ämnen

Kategorier

Regioner


Lava förlag är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Vi drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Kontakter

Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring
Björn Wennerström

Björn Wennerström

Presskontakt Försäljning- och marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag

Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige