Gå direkt till innehåll
"Ett liv under radarn" av Mikael Jansson – en osannolik resa genom musikhistorien

Pressmeddelande -

"Ett liv under radarn" av Mikael Jansson – en osannolik resa genom musikhistorien

Georg William Harrysson Wiman föds den 8 januari 1935 i en liten bruksort i Bergslagen – av en ren slump samma dag och år som Elvis Presley. Nu sitter han 75 år gammal och sjuk på ett trist äldreboende.

Han berättar sitt livs historia för Nathalie, en tonårig lönebidragsjobbare på ”hemmet”. Hon är hans förtrogna – även om hon inte alltid hänger med i alla gubbens historier.

För Georg har förvisso hunnit med en del i livet: han har bland annat varit gårdskarl åt Frank Sinatra, han har kompat Elvis Presley i smyg, han har vikarierat inkognito både som trummis i The Beatles och som basist i Rolling Stones. Han har lett ett kristet popband, ett psykedeliskt proggband, showbandet BABA och dansbandet Bill Georgs. Därtill har han stundtals ägnat sig åt att glädja ensamma kvinnor som sökt en stunds fysisk samvaro, ofta också mot betalning.

Och han har hela tiden levt ett liv under radarn.


Om författaren

Mikael Jansson är född 1956 i Folkärna i södra Dalarna, sedan 1974 bosatt i Uppsala. Han har varit journalist inom dags- och fackpress och presschef på SLU.

Mikael Jansson har bland annat skrivit tre böcker om det svenska musikföretaget Hagström och en biografi om artisten, musikern, skådespelaren m.m. Janne ”Loffe” Carlsson. Mikael Jansson är också musiker och gav 2018 ut cd-albumet The Silver Bible med sånger av jazzlegenden Horace Silver.

Bokinfo

  • Titel: Ett liv under radarn – berättelsen om Georg William Harryson Wiman
  • Författare: Mikael Jansson
  • Släppdatum: 17 oktober 2024
  • ISBN: 9789189884335

Ämnen

Regioner


Lava förlag är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Vi drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Kontakter

Karin Bladh

Karin Bladh

Presskontakt Marknadskoordinator
Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag

Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige