Gå direkt till innehåll
Från Skåne till Kanada: låtskrivaren Michael Saxell berättar sin historia i "Superdoldisen, del ett"

Pressmeddelande -

Från Skåne till Kanada: låtskrivaren Michael Saxell berättar sin historia i "Superdoldisen, del ett"

Vi är glada att meddela utgivningen av "Superdoldisen, del ett", en självbiografisk bok av den hyllade låtskrivaren och artisten Michael Saxell. Boken, som fokuserar på de tidiga åren av Saxells unika och inspirerande karriär, förväntas släppas under 2025.

Michael Saxell har en mångsidig och framgångsrik karriär som spänner över flera decennier och kontinenter. Från hans uppväxt i Skåne till hans tid som gatumusiker i Vancouver, och vidare till ett kontrakt med skivbolaget Mercury Records vid endast 21 års ålder, har Saxell följt en distinkt och egen väg i musikvärlden. Han har också turnerat med den legendariska gitarristen Jeff Beck och haft Art Garfunkel som mentor.

"Superdoldisen, del ett" ger läsarna en fördjupad inblick i Saxells tidiga liv och musikaliska resa. Boken skildrar hans uppväxt, ungdomens musikaliska utforskningar och den stora flytten till Kanada direkt efter gymnasiet. Läsarna får följa hans utveckling från en ung musiker med stora drömmar till en etablerad artist i musikbranschen.

Boken avslutas precis innan en allvarlig bilolycka tvingade Saxell att återvända till Sverige 1991. Det är en berättelse om kreativitet och sökandet efter mening genom musiken.

Mattias Bergqvist i Expressen beskrev Saxell som “en av Sveriges genom tiderna bästa låtsnickare.” Lars Nylin i Musikindustrin noterade att “Låtskrivaren och artisten Michael Saxell aspirerar på titeln 'mest varierade cv av svenska låtskrivare.'”

Jag har hållit på med det här jävla manuset i omgångar i tjugotusen år,” säger Michael Saxell. “Många av mina författarvänner har under årens lopp påpekat att jag borde sätta mig och skriva ner mina historier. Bokens tidslinje är från min födelse 1956 och handlar om denna spruckna själs resa genom tiden.”

"Superdoldisen, del ett" förväntas bli en efterlängtad bok som tilltalar både musikälskare och de som är intresserade av en inspirerande livsberättelse.

Om författaren

Michael Saxell har över 1100 STIM-registrerade verk, varav cirka 450 har spelats in av artister inom en rad olika genrer, från Bachman-Turner Overdrive till Lill Lindfors och Nils Landgren. Han har också skrivit den officiella engelska texten till "Here Comes Pippi Longstocking" för Astrid Lindgrens klassiska verk.

Saxell är inte bara känd för sin egen musik utan också för de många låtar han har skrivit för andra artister. Hans självbiografiska sång "Om himlen och Österlen" har tolkats av några av Sveriges mest kända artister. Saxell har dessutom mottagit flera prestigefyllda utmärkelser, inklusive Evert Taubes SKAPs Minnesstipendium och en Grammis för Årets Låt 2017 med "If I Were Sorry".

Foto: Marit A. Lasson

Ämnen

Kategorier

Regioner


Lava förlag är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Vi drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Kontakter

Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring
Björn Wennerström

Björn Wennerström

Presskontakt Försäljning- och marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag

Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige