Gå direkt till innehåll
Framgångsrik ung kvinna kämpar med psykisk ohälsa i ”En själs gudaskymning” av Michaela Persson

Pressmeddelande -

Framgångsrik ung kvinna kämpar med psykisk ohälsa i ”En själs gudaskymning” av Michaela Persson

Den 12 september släpps journalisten Michaela Perssons debutroman En själs gudaskymning. Möt Linna, en framgångsrik läkare och älskad flickvän, vars liv tycks perfekt från en utomståendes perspektiv. Men bakom den välputsade fasaden döljer sig en djup personlig kris som endast hennes terapeut känner till.

”Där satt hon, trettio år fyllda, med en karriär som gått spikrakt uppåt, en vackert inredd bostadsrätt på fjortonde våningen med utsikt över Mariebergsviken och vänner och familj som hon älskade och som älskade henne.”

Trots att Linna har alla materiella förutsättningar - eller kanske just därför - faller hennes inre upplevelse mellan stolarna. Hon navigerar mörkret inom sig med eskalerande desperation och ställs inför en fruktansvärd frågeställning. Kommer hon över huvud taget att överleva?

Michaela Persson tecknar ett skarpt porträtt av hur yttre skönhet kan dölja inre smärta som bjuder in till reflektion över livets förgänglighet. Psykisk ohälsa är fortfarande stigmatiserande och vi måste våga prata med varandra för att få till en förändring.

En själs gudaskymning öppnar för dialog om ett viktigt tema och lämnar ingen oberörd.


Om författaren

Michaela Persson är journalist och bosatt i Karlstad. Med romanen En själs gudaskymning vill hon belysa ett allvarligt folkhälsoproblem som kan drabba vem som helst. En själs gudaskymning är hennes debutroman.


Bokinfo:

  • Titel: En själs gudaskymning
  • Författare: Michaela Persson
  • Släpdatum: 12 september 2024
  • ISBN: 978-91-89869-57-8
  • Genre: Roman

Ämnen

Kategorier

Regioner


Lava förlag är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Vi drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Kontakter

Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring
Björn Wennerström

Björn Wennerström

Presskontakt Försäljning- och marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag

Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige