Gå direkt till innehåll
Gustav firar sin första födelsedag med glass och magi i "Gustav och lejonet" av Annika och Henrik Arvidson

Pressmeddelande -

Gustav firar sin första födelsedag med glass och magi i "Gustav och lejonet" av Annika och Henrik Arvidson

Den 18 april släpper Annika och Henrik Arvidson bilderboken "Gustav och lejonet". En charmig berättelse om pojken Gustav som firar sin första födelsedag - och vilken födelsedag! Efter en annorlunda dag på förskolan med sånger och glass får Gustav ett mystiskt paket med posten. I paketet finns gosedjuret Lejon som blir Gustavs allra bästa vän och förvandlar resten av dagen till ett magiskt äventyr.

"Gustav och lejonet" fångar den speciella känslan av att vara barn och uppleva världen för första gången. Även om det är roligt att fylla år även som vuxen blir dagen, och speciellt gosedjuret Lejon, en omvälvande upplevelse för Gustav som aldrig varit med om något liknande tidigare. Lejon förstår vad Gustav säger mycket bättre än mamma och med fantasins hjälp blir allting möjligt. Plötsligt kan Gustav både prata och springa. Ett fint exempel på hur barn övervinner sina begränsningar med hjälp av lekar.

Med text och bild som sprudlar av barnslig glädje öppnar Annika och Henrik dörren till fantasins värld för både stora och små. I botten finns ett viktigt budskap: vi fyller visserligen bara år en gång om året, men varje dag är värd att fira.


Om boken

  • Titel: Gustav och lejonet
  • Författare: Annika Sjögren Arvidson och Henrik Arvidson
  • Släpdatum: 18 april 2024
  • ISBN: 978-91-89895-67-6
  • Genre: Barnbok

Ämnen

Kategorier

Regioner


Lava förlag är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Vi drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Kontakter

Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring
Björn Wennerström

Björn Wennerström

Presskontakt Försäljning- och marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag
Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige