Gå direkt till innehåll
”Herr president” av Claus Stolpe – Fascinerande fakta om USA presidenter

Pressmeddelande -

”Herr president” av Claus Stolpe – Fascinerande fakta om USA presidenter

Claus Stolpe delar med sig av sina bästa anekdoter om USA:s presidenter i Herr president som släpps den 12 september. Stolpe är doktor i både statsvetenskap och historia och ligger bakom podcasten ”Herr President” som han drivit tillsammans med mångsysslaren Henrik Thorson. Vilka var de egentligen, människorna som fått förtroendet att leda en av världens mäktigaste nationer?

Stolpe avslöjar vilken president som uppfann den roterade kontorsstolen och vem som lyckades knipa titleln som både den tjugoandra och den tjugofjärde presidenten. Vem som fick avgå i förtid och vem som gillade att bada naken. Humoristiska anekdoter som gläntar till locket på en allvarlig sanning – varenda en av presidenterna var innerst bara människa.

Herr president är ett resultat av det gedigna bakgrundsarbete som Stolpe lagt ner för att producera podcasten med samma namn. Tillsammans med Henrik Thorsson diskuterade han en amerikansk president i taget, och samlade på sig en skatt av historiska guldkorn.

Herr president är inte bara för den politiskt intresserade – den är också en perfekt läsning för den som uppskattar udda och rolig trivia. Ett ypperligt tillfälle för läsare som vill briljera med sina kunskaper inför det kommande valet i USA, eller helt enkelt förundras över landets fascinerande historia.

Om författaren

Claus Stople är doktor i både statskunskap (valmetoder, 1997) och historia (USA:s presidenthistoria, 2011). Till hans andra verk hör ”Ett splittrat USA” (2022) och ”Trump och hans värld” (2020). Sedan många år verkar Stolpe som universitetslektor vid Åbo Akademi i Vasa. Till vardags undervisar han i statskunskap och politisk historia. Hans intresse för såväl anekdoter som amerikansk politik är utmärkande drag även i undervisningen.

Bokinfo:

  • Titel: Herr president
  • Författare: Claus Stolpe
  • Släpdatum: 12 september 2024
  • ISBN: 978-91-89884-63-2
  • Genre: Barnbok

Ämnen

Kategorier

Regioner


Lava förlag är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Vi drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Kontakter

Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring
Björn Wennerström

Björn Wennerström

Presskontakt Försäljning- och marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag

Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige