Gå direkt till innehåll
Hur skriver man en barnbok som konkurrerar med överstimulerande filmer, serier och spel?

Pressmeddelande -

Hur skriver man en barnbok som konkurrerar med överstimulerande filmer, serier och spel?

Den 3 september lanseras Björkungen, en spännande och mystisk berättelse för barn i åldern 9-12 år, som har skrivits med ett tydligt mål om att konkurrera med överstimulerande filmer, serier och spel.

Föräldrar idag slits med barn som spenderar väldigt mycket tid framför skärmar som erbjuder sociala medier, film, TV-serier och spel som oftast har ett väldigt högt tempo och är extremt stimulerande. Samtidigt ser vi att detta påverkar barn negativt och kan leda till en rad olika besvär.

Som förälder till två pojkar (4 och 9 år) så vet författaren Karl Christian Wallin precis hur knepigt det kan vara att hantera detta, med skärmtid, uttråkade barn, krav på att föräldrar ska stimulera barnen m.m.

Tankarna kring detta väcktes redan 2019 då författaren jobbade inom bokbranschen och hans första son föddes. Redan då var det tydligt att färre och färre barn väljer läsning som sitt förstahandsval om de får välja fritt vad de ska roa sig med.

Frågan som väcktes var hur man kan locka barn till annan sorts underhållning som istället erbjuder positiva fördelar.

Här kommer läsning in.

Läsning erbjuder barn bland annat språk- och ordförrådsutveckling, ökad empati, kreativitet, lust till lärande och därmed bättre akademiska resultat.

För att konkurrera med datorspel och annan digital underhållning har författaren strävat efter att skriva en bok som håller ett högt tempo, med korta kapitel och en drivande berättarstil. Bokens tema är tid och valdes just med förhoppning om att väcka tankar och öppna för diskussion kring ett spännande ämne som många är nyfikna på (och som allt oftare behandlas i olika filmer, serier och spel).

Bokinfo:

  • Titel: Björkungen
  • Författare: Karl Christian Wallin
  • Släpdatum: 3 september 2024
  • ISBN: 978-91-8101-138-8
  • Genre: Barnbok

Ämnen

Kategorier

Regioner


Lava förlag är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Vi drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Kontakter

Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring
Björn Wennerström

Björn Wennerström

Presskontakt Försäljning- och marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag

Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige