Gå direkt till innehåll
"Italien 2019-2022" - En diktsamling om identitet och tillhörighet

Pressmeddelande -

"Italien 2019-2022" - En diktsamling om identitet och tillhörighet

Diktsamlingen "Italien 2019-2022" har författaren skrivit under sina år i utlandet. Lyriken blir en spegel av vad som kvarlämnats, minnen från en annan tid vid en yngre ålder och tankar kring etnicitet och tillhörighet. I bakgrunden påträffas ett samiskt arv och farföräldrarnas hemland.

Samtidigt blir dikterna ett kall till att värna om tiden, både ungdomens tid och släktens förflutna. Ett nytt språk och en ny tillhörighet vävs in i diktandet. Det är det nya landet som tillför förståelsen av identiteten, det nya språket som läggs bredvid barndomens uttryck och minoritetsspråken.

Spektrumet sträcker sig över tre länder, som alla har något eget att berätta. Dikterna reflekterar även tron och religionstillhörigheten. Här finns kyrkorummet, men också vad som kommer med att bli äldre.

Vilket betyder mest i stunden, det som varit eller det som är här och nu?

Om författaren

Leonetta Jauhojarvi, ursprungligen från Tornedalen, döptes som vuxen i den katolska kyrkan. Hon har en bakgrund som förtroendevald politiker och har studerat arkeologi. Leonetta bor nu i Italien och utbildar sig till bibliotekarie, vilket återspeglas i hennes författarskap.


Bokinfo

  • Titel: Italien 2019-2022
  • Författare: Leonetta Jauhojarvi
  • Släppdatum: 6 september 2024
  • ISBN: 978-91-89854-22-2
  • Genre: Lyrik

Ämnen

Kategorier

Regioner


Lava förlag är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Vi drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Kontakter

Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring
Björn Wennerström

Björn Wennerström

Presskontakt Försäljning- och marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag

Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige