Gå direkt till innehåll
Klasskamp och kärlek i Skåne – Anna Stein debuterar med historisk roman "Skadade hjärtan"

Pressmeddelande -

Klasskamp och kärlek i Skåne – Anna Stein debuterar med historisk roman "Skadade hjärtan"

Den 24 oktober släpps romanen "Skadade hjärtan" av författaren Anna Stein på Lava förlag. Det är en berättelse om kamp och överlevnad, passion och svek, där varje val kan förändra livet för alltid.

Runt sekelskiftet år 1905 på det förtrollande godset Heideholm i norra Skåne kämpar Hilda med livet som tjänsteflicka. När Hildas far drabbas av en olycka ställs hon inför svåra val — ska hon följa sina plikter eller sitt hjärta?

När det lilla teatersällskapet, ledd av den karismatiske skådespelaren Ivar, gästar godset, kompliceras livet ytterligare. Hilda dras in i en virvelvind av förbjudna känslor och intriger. Ivar, som tycks röra sig fritt mellan klassgränserna, blir både hennes fascination och hennes fördärv.

Kommer hon att finna styrkan inom sig att påverka sitt eget öde eller är hon dömd att för evigt vara en fånge i sitt eget liv?

Om författaren

Anna Stein är utbildad psykolog och har en stark intresse för mänskliga relationer och historia, vilket speglas i hennes debutroman "Skadade hjärtan". Tillsammans med sin sambo och deras två katter lever hon ett liv där hon låter sitt intresse för människors livsöden färga hennes skrivande.

Anna Stein växte upp med äldre släktingars berättelser om utsatthet och hårt arbete - några av dessa berättelser finns med i romanen om Hilda. En del av dem kan vara sanna medan andra är skrönor. Även en skröna bär ofta på ett stråk av sanning och berättar något om sin samtid.

Bokinfo

  • Titel: Skadade hjärtan
  • Författare: Anna Stein
  • Släppdatum: 24 oktober 2024
  • ISBN: 9789189884359
  • Genre: Historisk roman

Ämnen

Kategorier

Regioner


Lava förlag är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Vi drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Kontakter

Karin Bladh

Karin Bladh

Presskontakt Marknadskoordinator
Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag

Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige