Gå direkt till innehåll
Kristian Stipe skildrar en ung mans narcissism i ”Mannen under Månen”

Pressmeddelande -

Kristian Stipe skildrar en ung mans narcissism i ”Mannen under Månen”

Den 26 september släpps Kristian Stipes roman Mannen under Månen. En gripande studie av huvudpersonen Anthonys sargade psyke. Anthony är övertygad om sin egen storhet och gudomliga skönhet, och är ständigt på vakt mot en värld som han upplever som smutsig och avundsjuk på hans prakt.

”De kunde se det, de ynkliga smulor till människor som jag tvingades tillbringa dagarna med. De stirrade på mig; såg min skönhet men tordes inte erkänna den.”

Anthony är fast besluten att skriva sin bok, som han ser som sitt Purgatorio - en rening från helvetets mörker. Genom boken skärps hans skarpa observationer av skönhet och fasa, kärlek och hat, liv och död. Läsaren får följa hans vandring bland vänskap och svek, desperation och hopp, där varje möte och varje handling driver honom djupare in i en kamp mot sina inre demoner och den yttre världens förväntningar.

Stipe utforskar det mänskligaste psykets mörkaste hörn – och de omständigheter som driver människor till att söka sin tillflykt på en sådan ogästvänlig plats. Anthonys strid med omvärlden framstår för den utomstående som smärtsamt missriktad när den verkliga fienden är han själv.

Mannen under Månen fångar en ung mans kamp för sin egen identitet och överlevnad, skildrat med lika delar poetisk elegans och skoningslös realism. Det är en berättelse om att hitta sin plats i världen, om att förlora sig själv och om att långsamt, obevekligt, finna en slags frid under månens kalla ljus

*

Bokinfo:

  • Titel: Mannen under Månen
  • Författare: Kristian Stipe
  • Släpdatum: 26 september 2024
  • ISBN: 978-91-8101-146-3
  • Genre: Roman

Ämnen

Kategorier

Regioner


Lava förlag är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Vi drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Kontakter

Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring
Björn Wennerström

Björn Wennerström

Presskontakt Försäljning- och marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag

Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige