Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Lotta Holmgren släpper boken “Min mamma har bara så lätt för att bli brun” på Lava förlag 15:e september.

Lotta Holmgren är aktuell med sin nya bok “Min mamma har bara så lätt för att bli brun” som släpps den 15:e september på Lava Förlag. Boken kommer också ut som ljudbok som är inläst av Katarina Ewerlöf.

I “Min mamma har bara så lätt för att bli brun” får vi följa familjen Ivorsen under de fem åren av tysk ockupation i Norge. Vi får läsa om den förändrade vardagen som får syskonen att ifrågasätta allt de trodde att de visste om livet. Finns det något hopp om en bättre framtid?

Larvik, Norge. 1940. Syskonen Grete och Finn står i sin trädgård när de hör bombplanen. Strax efter tjuter flyglarmet och kort därefter följer explosionen. Efter att den första chocken lagt sig sköljer den hemska insikten över dem - Tyskland har ockuperat Norge. Tillvaron förändras för alla i den lilla staden. I skolan måste de lära sig tyska, jobben är få och allt fler tyska soldater inackorderar sig hos de boende. Livet fortsätter men viljan att få leva fria blir allt större. En tyst kamp mot nazismen tas upp. Grete och Finn tvingas ompröva sina värderingar när de inser hur människorna i byn förändrats - vem kan man egentligen lita på?

Lotta (Liselotte) Holmgren är en författare som redan som barn fick ta emot Svenska Dagbladets bokpris för unga av självaste Astrid Lindgren som viskade i hennes öra att hon hade den fantasi som krävs för att skriva. Under många år arbetade hon bland annat med näringslivsfrågor men började skriva igen i vuxen ålder. Hon är uppvuxen i Stockholmstrakten men tillbringade en del tid i Norge där hennes mor växte upp.

För mer information var vänlig kontakta:
Jimmy Sjökvist
jimmy.sjokvist@lavaforlag.se

Ämnen


Lava Förlag 

Kontakter

Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring
Björn Wennerström

Björn Wennerström

Presskontakt Försäljning- och marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag

Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige