Gå direkt till innehåll
Mia Malbys debutroman "Meridianer" släpps 11 April

Pressmeddelande -

Mia Malbys debutroman "Meridianer" släpps 11 April

Den 11 april 2024 släpps romanen ”Meridianer” av författaren Mia Malby. Med en fängslande berättarteknik och ett kraftfullt språk målar Malby fram en familjeberättelse med komplexa perspektiv på hur tidigare generationers val klingar in i nästa.

”Ett skott i en annan tid. Ett efterskalv”

Sommaren 2016 befinner sig Marsha i sydvästra Frankrike, hemma hos sin mans bror. Terrorattentatet i Nice och den tryckande värmen genomsyrar nyhetsrapporteringen men Marsha är mer upptagen av att försöka hitta tillbaka till sig själv, och tilliten till livet, efter att nästan ha förlorat sin man Marc några år tidigare. Något som kanske inte behövt hända om makens familj inte valt att tysta ett annat trauma, i brödernas barndom.

Ingen av de levande verkar förstå hennes besatthet av att bryta tystnaden men i svågerns förråd, bakom en scooter och ett trasigt tvättställ, väntar svärmodern Pauline. Sedan fyrtio år tillbaka. I en urna.

Hon om någon, borde väl veta vad som hände på Korsika 1975?

”Meridianer” är en stark berättelse om kärlek, systerskap och ytterst – hur en bruten tystnad kan leda till försoning och acceptans.

Genre:
Samtida skönlitteratur, Relationsroman, Drama

Om författaren

Mia Malby (1970) är utbildad vid École Internationale de Théâtre Jacques Lecoq i Paris. Master i teatervetenskap och arbetar som teaterlärare på gymnasiet. Hon är tidigare publicerad i antologin ”Konst och Lärande” med essän ”En rhizomatisk resa mot en fast punkt”. ”Meridianer” är hennes första roman.

Bokinformation:

  • Titel: Meridianer
  • Författare: Mia Malby
  • Släppdatum: 11 april 2024
  • ISBN: 978-91-89854-08-6
  • Genre: Drama

Ämnen

Kategorier


Lava förlag är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Vi drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Kontakter

Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring
Björn Wennerström

Björn Wennerström

Presskontakt Försäljning- och marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag
Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige