Gå direkt till innehåll
Mörka hemligheter i Johanna Kjelléns nya roman "Norrsken"

Pressmeddelande -

Mörka hemligheter i Johanna Kjelléns nya roman "Norrsken"

Boken "Norrsken" av författaren Johanna Kjellén släpps den 6 september på Lava förlag.

Djupt inne i den norrländska vildmarken, i en by som töms varje vinter, ligger ett övergivet sanatorium fyllt av mörka hemligheter. Casper Lindholm, historieforskare i jakt på sin släkts förflutna, flyttar in i byggnaden ovetande om de fasor som lurar i skuggorna. Medan han begraver sig djupare i sanatoriets historia öppnar han dörrar till en värld av förlorade själar och ouppklarade brott som ropar efter rättvisa.

Via gamla dagböcker och hemliga dokument avslöjar Casper tragedierna från 1912 och möter spökena från det förflutna, däribland unga Ester och den mystiska Gamla Malin. Genom deras ögon får vi bevittna en kamp mot sjukdom och fattigdom.

"Norrsken" är en berättelse om lidande, överlevnad och den obevekliga jakten på sanning. En resa genom tiden som utmanar gränserna mellan det förflutna och nuet, mellan det verkliga och det övernaturliga, allt under vinterns kalla norrljus. Författaren väver samman en historisk roman med inslag av gotisk mystik som lämnar läsaren med en känsla av både vördnad och eftertanke.

Förbered dig på att dras med i en tid och plats där själar inte alltid finner frid, och där varje förändring i norrskenet kan föra med sig en ny, mörk upptäckt.

Om författaren

Johanna Kjellén är gymnasielärare i svenska, engelska och tyska, och bor i Uddevalla tillsammans med sina två döttrar och katt. Johanna Kjellén har ett stort intresse för historia och är mycket intresserad av gamla byggnader, särskilt av institutionell karaktär. Vilka människor har bott, levt och arbetat inom dessa väggar och under vilka omständigheter? Tanken på att byggnader skulle kunna bära på minnen av alla människor som kommit och gått är fängslande.

Huvudpersonen Casper i "Norrsken" både tror på spöken samtidigt som han är fullkomligt blind för alla manifestationer som sker framför hans ögon. Vill vi höra vad spökena har att säga eller är vi lyckligare om vi får slippa?

"Norrsken" är Johanna Kjelléns andra bok.


Bokinfo

  • Titel: Norrsken
  • Författare: Johanna Kjellén
  • Släppdatum: 6 september 2024
  • ISBN: 9789181010749

Ämnen

Regioner


Lava förlag är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Vi drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Kontakter

Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring
Björn Wennerström

Björn Wennerström

Presskontakt Försäljning- och marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag

Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige