Gå direkt till innehåll
Mord i Dalamiljö: Mikaela och Freja möts igen i ”Fäbodpsalm” av Karin Pilt

Pressmeddelande -

Mord i Dalamiljö: Mikaela och Freja möts igen i ”Fäbodpsalm” av Karin Pilt

Den 28 augusti återvänder Karin Pilt med Fäbodpsalm, uppföljaren till hennes debutroman Pärlbäraren. Mikaela Fridtorp gör en chockartad upptäckt under en utflykt till en fäbod och kriminalkommissarie Feja Frisk kopplas till fallet. Trots Mikaela och Frejas gemensamma historia tar Mikaela ett ödesdigert beslut för att skydda en vän.

”Läkaren makade sig åt sidan. Flickans ansikte var täckt av något som såg ut som en näsduk och Frejas blick drogs till bröstet. Kroppen bar en t-shirt som förmodligen varit vit men som nu var perforerad av skotthål och genomdränkt av blod.”

Freja utreder en ung kvinnas försvinnande samtidigt som hon kämpar på ett personligt plan med längtan efter en partner och sorg över att ha tappat kontakten med sin bror. Mikaela har anmält sin före detta chef för våldtäkt är veckopendlar mellan Uppsala och Falun efter att ha blivit omplacerad.

Mycket har hänt sedan de båda kvinnornas första möte i Pärlbäraren och när historien upprepar sig står mycket på spel. Mikaela brottas fortfarande med konsekvenserna av sitt trauma och att dras in i ytterligare en mordutredning är psykiskt påfrestande.

Fäbodpsalm är en spänningsroman som utspelar sig i Dalamiljö. Polisens utredningsarbete varvas med vardagslivets utmaningar där relationer blir så komplicerade och känsliga att de leder till mord.


Om författaren

Karin Pilt, som egentligen heter Gustavsson, är född och uppvuxen i Uppsala där hon fortfarande är bosatt. Hon är civilekonom med en mångårig erfarenhet som chef, senast som departementsråd på Regeringskansliet. ”Pilt” är ett släkt- och gårdsnamn från familjens gård i Dalarna.

Karins erfarenheter från arbetslivet i Stockholm i kombination med intresset för natur och jakt ger inspiration till skrivandet. Fäbodpsalm är Karins andra roman som utspelar sig i Dalarna och är en fristående fortsättning på Pärlbäraren.


Bokinfo:

  • Titel: Fäbodpsalm
  • Författare: Karin Pilt
  • Släppdatum: 28 augusti 2024
  • ISBN: 978-91-89884-75-5
  • Genre: Spänning

Ämnen

Kategorier

Regioner


Lava förlag är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Vi drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Kontakter

Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring
Björn Wennerström

Björn Wennerström

Presskontakt Försäljning- och marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag

Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige