Gå direkt till innehåll
Mystiskt försvinnande skakar den sörmländska idyllen i ”Pojke med apelsinkarameller” av Roland Jansson

Pressmeddelande -

Mystiskt försvinnande skakar den sörmländska idyllen i ”Pojke med apelsinkarameller” av Roland Jansson

Den 2 september släpps Roland Janssons roman Pojke med apelsinkarameller. En flicka försvinner i början på 60-talet och den sörmländska landsbygden skakas om. Grannar som tidigare hjälpt varandra med både vårsådd och skörd blir misstänksamma när polisen går bet och låser sina lador. Händelsen ska komma att sätta djupa spår i den unga pojken Jan, som först sextio år senare får reda på sanningen.

”På en gräsyta i backen efter granskogen satte vi oss, packade upp mackor och varm choklad. Solen sken och allt verkade vara en idyll, verkligheten såg inte ut så. En flicka på sexton år försvann under mystiska omständigheter, utan några spår”

Jan och hans familj engagerar sig tidigt i flickans försvinnande. De deltar i sökandet och gör flera fynd som påverkar utredningen, en sista hommage till den sammanhållning som dittills präglat bygden, men tvingas acceptera sitt nederlag. Misstanken om brott slår rot och sprickorna mellan tidigare vänner och goda grannar växer.

Roland Jansson, själv född och uppvuxen i Sörmland, väver samman dåtid med nutid och placerar konsekvenserna av en traumatisk händelse i rampljuset. När tilliten upplöses spelar sanningen mindre roll. Människor visar sina rätta ansikten och läsaren, liksom Jan, får erfara att tiden inte läker alla sår.

Pojke med apelsinkarameller är en fängslande roman om minnen, mysterier och nostalgi som skakar om. Vad vet vi egentligen om de platser som präglat oss?


Om författaren

Roland Jansson är uppvuxen på en bondgård i Sörmland. Han har varit verksam som egen företagare inom reklam och turistnäring. Pojke med apelsinkarameller är hans debutroman, om det strävsamma livet på landet i början av 1960-talet.


Bokinfo:

  • Titel: Pojke med apelsinkarameller
  • Författare: Roland Jansson
  • Släpdatum: 2 september 2024
  • ISBN: 978-91-89913-66-0
  • Genre: Spänning

Ämnen

Kategorier

Regioner


Lava förlag är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Vi drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Kontakter

Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring
Björn Wennerström

Björn Wennerström

Presskontakt Försäljning- och marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag

Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige