Gå direkt till innehåll
Ny barnbok vill förebygga gängrekrytering bland unga: "Vad skulle Superhjälten gjort?" av Johanna och Emil Lundvall

Pressmeddelande -

Ny barnbok vill förebygga gängrekrytering bland unga: "Vad skulle Superhjälten gjort?" av Johanna och Emil Lundvall

När Abbe får superhjältegodis av de äldre barnen Viggo och Alex, ställs han inför ett svårt val. Ska han följa deras önskan och stjäla sin kompis Theos mobil för att få det nya superhjältespelet?

I "Vad skulle Superhjälten gjort?" av författarna Johanna Lundvall och Emil Lundvall lär sig Abbe vad det innebär att vara en riktig hjälte.

Boken tar upp temat gängrekrytering bland unga och hur vi kan förebygga det. Berättelsen visar hur svårt det kan vara att som barn stå emot påtryckningar och lockbeten från äldre ungdomar. Den visar även hur viktigt det är med positivt inflytande och stöd från föräldrar och andra förebilder när det handlar om att förebygga kriminalitet i unga år.


Bokinfo

  • Titel: Vad skulle Superhjälten gjort?
  • Författare: Johanna Lundvall och Emil Lundvall
  • Släppdatum: 27 september 2024
  • ISBN: 9789189869646
  • Genre: Barnbok

Ämnen

Kategorier


Lava förlag är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Vi drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Kontakter

Karin Bladh

Karin Bladh

Presskontakt Marknadskoordinator
Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag

Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige