Gå direkt till innehåll
Ny historisk roman av Joakim Weman: ”1870” bjuder på fransk adel och politisk turbulens

Pressmeddelande -

Ny historisk roman av Joakim Weman: ”1870” bjuder på fransk adel och politisk turbulens

Den 24 september släpps Joakim Wemans historiska roman 1870, uppföljaren till Änglarnas bukt och den andra delen i den planerade släktkrönikan om fem romaner. Weman tar berättelsen om Meg och Algernon vidare och ger en fängslande inblick i den politiska och sociala turbulensen under en händelserik tid i Europas historia.

I händelsernas centrum står den stora utställningen i Paris 1867 som samlar den internationella makteliten på inbjudan av Napoleon III. Bland gästerna finns både kejsare och kungar, men allt fler blickar riktas mot Preussens Otto von Bismarck – en man vars makt och inflytande överskuggar alla andra. Samtidigt, på andra sidan Medelhavet, sitter en fransk överste i Algeriet och smider planer på hämnd.

Meg och Algernon, nu äkta makar trots sina olika bakgrunder, tillhör de vanligare besökarna men lämnas inte oberörda av intriger som sätts i rörelse av den färgstarka gästlistan. Inom några år ska deras liv ha korsats med varandra och förändrats, dramatiskt och fullständigt.

Joakim Weman kombinerar fiktiva karaktärer med historiska personer och utspelar sig mot en bakgrund av politiska intriger och krig, vilket skapar en intensiv och gripande läsupplevelse. 1870är inte bara en berättelse om krig och diplomati, utan också om kärlekens kraft och de mänskliga öden som format vår historia.


Bokinfo:

  • Titel: 1870
  • Författare: Joakim Weman
  • Släpdatum: 24 september 2024
  • ISBN: 978-91-8101-059-6
  • Genre: Historisk roman

Ämnen

Kategorier

Regioner


Lava förlag är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Vi drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Kontakter

Karin Bladh

Karin Bladh

Presskontakt Marknadskoordinator
Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag

Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige