Gå direkt till innehåll
Nya mord och mysterier i bostadsrättsföreningen som jämförts med Midsomer

Pressmeddelande -

Nya mord och mysterier i bostadsrättsföreningen som jämförts med Midsomer

Södermalms deckarduo Bim och Ninni fortsätter att lösa mord i bostadsrättsföreningen Konvaljen som kommit att jämföras med tv-serien Morden i Midsomer. Den femte pusseldeckaren i serien Södermalmsmorden släpps den 24 september.

I "Mord i dimfrost" av författaren Lena Risberg hittas en okänd kvinna död utanför porten vilket blir upptakten till en mysryslig jakt på mördare där de båda väninnorna hamnar i trubbel som utvecklar sig till att bli livsfarlig.

”Det känns overkligt att jag skrivit fem böcker på tre år”, säger författaren Lena Risberg som debuterade med den första boken sommaren 2021.

”Att skriva en serie med huvudpersoner som utvecklas är oerhört kul. Bim, har till exempel, gått från att vara konflikträdd och orolig till betydligt mer kaxig och självständig. Ninni har i sin tur tonat ned sin kaxighet även om hon fortfarande är ganska filterlös. Kvinnornas olikheter skapar en bra dynamik.”

Lena berättar att författarskapet fört med sig många oanade ”bonusar”. Förutom författarkollegor, som blivit värdefulla bollplank, är kontakten med läsarna oerhört inspirerande.

”Att få höra hur mina böcker underhåller och engagerar ger energi och skrivlust. Jag hoppas kunna göra fler framträdande med författarsamtal och liknande framöver.”

Däremot är Bim och Ninnis framtid ett oskrivet kapitel. ”Den som lever får se. För att använda en sliten klyscha”, avslutar Lena.

I likhet med de övriga fyra böckerna i serien är "Mord i dimfrost" inläst av Sveriges populäraste uppläsare, Gunilla Leining. ”Hon ger verkligen liv till Bim och Ninni”, konstaterar Lena belåtet.

Sagt om tidigare böcker:

Det dröjde för länge, ett par titlar, innan jag upptäckte Lena Risberg. Nu är hon min nya mjukdeckarfavorit.” Bengt Eriksson, Deckarlogg

En mysig och småspännande bok fylld med mat, kultur, svensk historia, färggranna karaktärer och mysterier.” Blommiga Barbro, Boktipset.se

Miss Marple kan gå i pension. Bim och Ninni är här nu. Härligt persongalleri, finurliga invecklingar och fina miljöer.” Catonhat Instagram

Böckerna blir bara bättre och bättre. Det är riktigt spännande och läskigt på sina ställen, helt i min smak." Bokannicka, Instagram


Om författaren:

Lena Risberg bor och arbetar i Stockholm, där hon även är född och uppvuxen. Karriären på reklam- och kommunikationsbyråer och som marknadschef har alltid innefattat mycket skrivande. Ändå dröjde det ända till Lena fyllt 60 innan hon förverkligade drömmen om att skriva skönlitterärt.

"Mord i dimfrost" (2024) är den femte pusseldeckaren om de självutnämnda amatördetektiverna Bim och Ninni och deras färgstarka grannar i Bostadsrättsföreningen Konvaljen. De tidigare böckerna är "Mord, det är mord" (2021), "Mord i bistra vinternatten" (2021), "Mord under augustimånen" (2022) och "Mord i gullregnets månad" (2023).

Bokinfo

  • Titel: Mord i dimfrost
  • Författare: Lena Risberg
  • Släppdatum: 24 september
  • ISBN: 9789189895010
  • Genre: Deckare

Ämnen

Kategorier

Regioner


Lava förlag är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Vi drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Kontakter

Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring
Björn Wennerström

Björn Wennerström

Presskontakt Försäljning- och marknadsföring

Relaterat innehåll

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag

Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige