Gå direkt till innehåll
Ordlek och skratt i den nya barnboken "Kennet Bennet" av Tommy Lundberg

Pressmeddelande -

Ordlek och skratt i den nya barnboken "Kennet Bennet" av Tommy Lundberg

Den 19 oktober släpps författaren Tommy Lundbergs barnbok "Kennet Bennet. Fräknar och hallonströssel" på Lava förlag.

Kennet är sex år, ska snart börja skolan och har massor av funderingar. Det är som att tankarna inte går att stoppa, de hoppar runt i huvudet hela tiden och idéer och frågor dyker upp gång på gång.

Varför heter det att man blir gift? Det låter ju livsfarligt! Vad är ägarrepresentanter för slags tanter? Hur kan en överläkare vara specialist på underkroppen? Och varför går vuxna på knäna när de har bråttom?

I sexårsåldern tar barn viktiga språng mot en mer vuxen språkförståelse. Ordförrådet är redan stort men de vet inte alltid exakt vad orden betyder. 6-åringar har en tendens att tolka orden bokstavligt. När de hör nya ord gissar de vad de betyder, prövar dem och justerar sin förståelse genom ”trial-and-error”, vilket kan leda till dråpliga kommentarer och situationer. Sådana är det gott om i den här boken.

"Kennet Bennet. Fräknar och hallonströssel" lämpar sig särskilt väl för högläsning. Texten och bilderna stimulerar till en dialog, där man som förälder/vuxen kan stanna upp, diskutera och förklara ord och ställa involverande frågor till barnet. En förhoppningsvis utvecklande och rolig upplevelse – både för den som läser och den som lyssnar.


Om boken

  • Titel: Kennet Bennet. Fräknar och hallonströssel
  • Författare: Tommy Lundberg
  • Släpdatum: 19 oktober 2024
  • ISBN: 9789189895935
  • Genre: Barnbok

Ämnen

Kategorier


Lava förlag är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Vi drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Kontakter

Karin Bladh

Karin Bladh

Presskontakt Marknadskoordinator
Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag

Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige