Gå direkt till innehåll
 Pensionär föredrar fängelse framför äldreboende: ”Mannen som tänkte, ”Vad fan!” av Folke Jonsson-Finne

Pressmeddelande -

Pensionär föredrar fängelse framför äldreboende: ”Mannen som tänkte, ”Vad fan!” av Folke Jonsson-Finne

Den 12 september släpps Mannen som tänkte, “Vad fan!”av Folke Jonsson-Finne. Möt Valter Persson, en äldre man som vantrivs på äldreboendet och bestämmer sig för att slå till mot samhällets förväntningar och normer. Utan avsikt att skada någon påbörjar han en extraordinär resa som leder honom till det ultimata beslutet: att utföra ett rån beväpnad med sin pålitliga rullator.

”Maten som serverades var dålig. Den tillagades någon annanstans och transporterades till Ättestupan där den vämdes upp. Personalen var, med några få undantag, griniga och sura.”

Mannen som tänkte, “Vad fan!” är ingen vanlig berättelse om brott och straff. Valter har ett unikt motiv till sina handlingar och bryr sig varken om rikedomar eller status. Genom att noggrant planera vartenda steg, använder han taktiken att gömma pengar i kalsonger och distribuera kuvert med betydelsefulla summor till väl utvalda mottagare, gör han sitt yttersta för att bjuda på en sista show.

Folke Jonsson-Finne tecknar ett intensivt porträtt av en man som trotsar åldern och samhällets syn på rätt och fel, samtidigt som han försöker göra upp med sitt förflutna och säkra en bättre framtid för de han lämnar bakom sig. Det är en berättelse om de oväntade vändningar som gör livet värt att leva och en försäkran om att det aldrig är för sent att lämna ett avtryck.

Mannen som tänkte, “Vad fan!” är en vass analys av livets slutskede som lockar till både skratt och eftertanke.


Om författaren

Folke Jonsson-Finne är 70 år och utbildad elkraftsingenjör. Idag är han pensionär och njuter av tillvaron tillsammans med sin hustru, helst vid varmare breddgrader.

Folke har tidigare gett ut boken Anekdoter från ett yrkesliv.


Bokinfo:

  • Titel: Mannen som tänkte, ”Vad fan!”
  • Författare: Folke Jonsson-Finne
  • Släpdatum: 12 september 2024
  • ISBN: 978-91-8101-103-6
  • Genre: Roman

Ämnen

Kategorier

Regioner


Lava förlag är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Vi drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Kontakter

Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring
Björn Wennerström

Björn Wennerström

Presskontakt Försäljning- och marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag

Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige