Gå direkt till innehåll
Sambandet mellan vår hälsa och jordens välbefinnande i boken "Naturens intelligens" av Peter Stenvinkel

Pressmeddelande -

Sambandet mellan vår hälsa och jordens välbefinnande i boken "Naturens intelligens" av Peter Stenvinkel

I en tid av både otroliga medicinska framsteg och oroande miljöförändringar utforskar Peter Stenvinkel sambandet mellan människors hälsa och planetens välbefinnande i boken "Naturens intelligens – Hur den kan anvädas för att uppnå ett friskare åldrande och förbätra den planetära hälsan". Författaren belyser de ödesfrågor vi står inför på grund av klimatförändringar och förlust av biologisk mångfald.

Sommaren 2023 präglades av extrema väderförhållanden i Europa, med värmeböljor, rekordnivåer av nederbörd och marina temperaturökningar. Detta var en påminnelse om hur mänsklig verksamhet påverkar planeten. Trots dessa varningstecken verkar vi ha svårt att bryta de destruktiva mönstren som bidrar till problemen.

Boken förklarar hur miljön påverkar människans hälsa, och hur faktorer som sol, vind, vatten, djurens välbefinnande och den biologiska mångfalden är avgörande för vårt långsiktiga överlevnad. Författaren presenterar också existerande lösningar och hur de kan hjälpa oss att ta itu med klimatutmaningarna.

Med betoning på att "vad som är bra för planeten är bra för vår hälsa", uppmanar boken oss att ta ansvar och agera nu. Med hjälp av ny teknik och naturens inneboende visdom har vi fortfarande en chans att vända trenden och skapa en bättre framtid för både oss och planeten.

Läs denna boken för att förstå hur allt hänger ihop, och hur vi kan skapa "win-win" situationer som gynnar både vår hälsa och miljön. Det är dags att ta dessa frågor på allvar, för vad som står på spel är vår framtid.


Om författaren

Peter Stenvinkel arbetar som är överläkare på Njurmedicinska kliniken Karolinska sjukhuset och är Professor vid Karolinska Institutet. Han har under de flesta av sina yrkesverksamma år studerat inflammation och intresserat sig för hur denna process när den blir kronisk accelererar åldrandet. Han har även intresserat sig för hur vissa djur under evolutionen utvecklat geniala mekanismer för att skydda sig mot åldrande, livsstilssjukdomar och miljöhot. Peter Stenvinkel har publicerat 670 vetenskapliga artiklar, ett fyrtiotal bokkapitel och föreläst både nationellt och internationellt om planetär hälsa.

Han är en vit man i övre medelåldern som inte kan laga mat, som har aldrig engagerat sig i naturvård och som har spenderat alldeles för många mil i flygplan. Han är dessutom en traditionell representant för skolmedicinen. I den allvarsamma situation som vår planet befinner sig i ska man dock aldrig sluta förvåna sig. Plötsligt händer det! Har han ändrat sin livsstil? Lite grann – men mycket återstår.


Bokinfo:

  • Titel: Naturens intelligens – Hur den kan användas för att uppnå ett friskare åldrande och förbättra den planetära hälsan
  • Författare: Peter Stenvinkel
  • Släpdatum: 17 maj 2024
  • ISBN: 9789189825598
  • Genre: Facklitteratur/Vetenskap

Ämnen

Kategorier


Lava förlag är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Vi drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Kontakter

Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring
Björn Wennerström

Björn Wennerström

Presskontakt Försäljning- och marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag
Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige