Gå direkt till innehåll
Shaken baby-syndromet: När en felaktig diagnos splittrar familjer i "Stulna liv" av Lina Davidsson

Pressmeddelande -

Shaken baby-syndromet: När en felaktig diagnos splittrar familjer i "Stulna liv" av Lina Davidsson

"Stulna liv - skakvåldets offer" av Lina Davidsson är en tankeväckande bok som skildrar hur Shaken Baby-syndromet blev ett kontroversiellt fenomen i Sverige.

Med verklighetsbaserade berättelser följer vi föräldrar som anklagats för misshandel efter att deras barn visat skador som senare visat sig bero på medfödda tillstånd som rakit. Trots att flera av föräldrarna friats i domstol har många inte fått sina barn tillbaka från Socialtjänsten.

Boken ger en röst åt de drabbade familjerna och belyser de tragiska konsekvenserna av ett system där föräldrar snabbt blir misstänkta och dömda utan tillräckliga bevis.

Med en kombination av personliga skildringar, medicinska debatter och rättsprocesser ifrågasätter författaren hur både vården och rättssystemet hanterar dessa fall. Davidsson lyfter fram läkare som kämpar för att öka medvetenheten om alternativa förklaringar till barnens skador, och hur de ofta motarbetas av det etablerade systemet.

"Stulna liv - skakvåldets offer" är en kraftfull uppmaning till förändring och ger en autentisk inblick i de etiska och rättsliga utmaningar som uppstår när diagnoser och barnskyddsarbete kolliderar.


Om författaren

Lina Davidsson är väl förtrogen med ämnet Shaken Baby/AHT. Hon har försökt hjälpa anklagade föräldrar på sin fritid, utan ersättning, sedan 2009 och är insatt i sjukdomarna bakom fynden. Hon har arbetat som läkare i 45 år och är specialist inom allmänmedicin och njurmedicin, och har även arbetat flera år inom barnmedicin och gynekologi/obstetrik samt med forskning.

"Stulna Liv" är Davidssons första bok.


Bokinfo

  • Titel: Stulna Liv - skakvåldets offer
  • Författare: Lina Davidsson
  • Släpdatum: 28 augusti 2024
  • ISBN: 9789189884472

Ämnen


Lava förlag är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Vi drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Kontakter

Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring
Björn Wennerström

Björn Wennerström

Presskontakt Försäljning- och marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag

Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige