Gå direkt till innehåll
Självacceptans på liv och död - Backolars Johan Hermanssons skriver om uppväxten som homosexuell i biografin "Att älska är att gå sönder"

Pressmeddelande -

Självacceptans på liv och död - Backolars Johan Hermanssons skriver om uppväxten som homosexuell i biografin "Att älska är att gå sönder"

Den 8 maj släpps Backolars Johan Hermanssons självbiografi Att älska är att gå sönder. En ung mans erfarenhet av att växa upp som homosexuell i en småstad i Dalarna där den dagliga kampen mot normer, mobbing och självhat nästan kostar honom livet. Vändpunkten infinner sig när Johan slutligen accepterar sig själv och kommer ut.

"Med ursinnig och utlämnande ärlighet" säger Mona Sahlin, f.d. partiordförande för Socialdemokraterna, om Att älska är att gå sönder. "Jag är golvad, berörd och förändrad av att läsa denna bok."

I hemstaden är normerna hårda och det finns ingen plats för människor som Johan, som trots sina desperata försök att passa in är dömda att misslyckas när målstolparna ständigt flyttas. Johan är bara tolv år gammal när han för första gången försöker ta sitt liv, och även om försöket tack och lov inte lyckas ska tanken på självmord som den enda möjliga utvägen ska följa honom genom uppväxten som en mörk skugga. För det finns egentligen bara två val. Att acceptera sig själv och leva ett autentiskt liv, eller dö.

Sina tunga teman till trots är Att älska är att gå sönder framför allt en berättelse om överlevnad och mod. Även om Johan ofta ser sig själv som ett misslyckande, lyckas han i själva verket med något mycket svårt. Att överleva i en miljö som aktivt motarbetar hans existens. I ljuset av Johans kamp blir det uppenbart att den enda vägen framåt är acceptans och kärlek. När Johan slutligen, tjugotvå år gammal, kommer ut får han äntligen chansen att leva sitt liv på sina egna villkor.

Om författaren

Backolars Johan Hermansson, född 1992, är en svensk författare av flera romaner och över hundra noveller. Vid sidan av sitt författarskap föreläser han om vikten av att vara sig själv.

Bokinfo

  • Titel: Att älska är att gå sönder
  • Författare: Backolars Johan Hermansson
  • Släpdatum: 8 maj 2024
  • ISBN: 978-91-89913-35-6
  • Genre: Självbiografi

Ämnen

Kategorier

Regioner


Lava förlag är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Vi drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Kontakter

Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring
Björn Wennerström

Björn Wennerström

Presskontakt Försäljning- och marknadsföring

Relaterat innehåll

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag
Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige