Gå direkt till innehåll
Tro, tvivel och kärlek i Awad Olwans nya roman "Sovsäck för två"

Pressmeddelande -

Tro, tvivel och kärlek i Awad Olwans nya roman "Sovsäck för två"

Den 26 september släpps boken "Sovsäck för två" av författaren Awad Olwan på Lava förlag. Romanen utforskar tro och tvivel hos två människor från olika religiösa bakgrunder som tvingas konfrontera sina egna övertygelser och fördomar.

Maria, tidigare lärare i religionskunskap, är född och uppvuxen i en kristen familj. Trots sina 32 år är hon fortfarande oskuld och känner en brinnande längtan efter kärlek och familj. Hennes sorg och besvikelse över situationen riktas mot hennes mor, kyrkan och Gud själv.

Ibbe är utbildad tolk och djupt troende muslim. När hans favoritimam mördas hamnar han i kris och reser till de ångermanländska skogarna för att söka djupare kunskap om Gud genom stillhet och meditation.

Av en slump korsar Maria och Ibbe varandras vägar. Natten blir kyligare än väntat, och de tvingas dela på en sovsäck, vilket sätter deras religiösa och moraliska övertygelser på prov.

Några dagar senare överraskas de av en snöstorm. I mötet med döden undrar de: får vi begravas i en och samma kista?


Om författaren

Awad Olwan är född i byn Sinjil i Palestina, men har bott i Sverige sedan 1967. Han har varit politiskt aktiv i hela sitt liv men är under de senaste decennierna främst känd som samhällskritiker och förespråkare för religionsdialog och samarbete mellan trosriktningar.

Åren 1996–2018 var han imam i Fisksätra moské och han är en av initiativtagarna till det religionsöverskridande projektet Guds Hus. Sommaren 2020 var Awad Olwan sommarpratare i Sveriges Radio. I programmet berättar han om sig själv, sin tro och sitt politiska engagemang.



Bokinfo:

  • Titel: Sovsäck för två
  • Författare: Awad Olwan
  • Släpdatum: 26 september 2024
  • ISBN: 9789189913608

Ämnen

Regioner


Lava förlag är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Vi drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Kontakter

Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring
Björn Wennerström

Björn Wennerström

Presskontakt Försäljning- och marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag

Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige