Gå direkt till innehåll
Upplev 1700-talets Sverige i Ronnie Lundins episka roman "Ryssen kommer"

Pressmeddelande -

Upplev 1700-talets Sverige i Ronnie Lundins episka roman "Ryssen kommer"

Den 12 september släpps Ronnie Lundins historiska roman "Ryssen kommer" som utspelar sig det hårt prövade 1700-talets Sverige där oavbrutna krig och fruktan för fienden skapar en ständig oro.

"Ryssen kommer" tar läsaren till kustsamhällen som lever under hotet av invasion. I berättelsens centrum står Arvid Staub, en karismatisk och pliktmedveten styckjunkare som med en nästan övermänsklig ansträngning kämpar för att skydda sitt folk och hemland från den ständigt närvarande fasan för ryska attacker.

Staub, tillsammans med sina män och områdets bönder, navigerar genom en serie hårresande drabbningar mot ryssarna med endast sitt mod och sin snabbtänkthet som vapen. De förbereder sig och uthärdar belägringar, överlever nära-döden-möten vid sundet och använder list för att skrämma bort fiendens eskadrar.

Samtidigt kämpar Staub med sina känslor för Elin, en stark och modig kvinna vars närvaro lyser upp hans mörka värld.

"Ryssen kommer" är inte bara en skildring av krigets fasor utan också ett gripande drama om kärlek, tapperhet och den mänskliga förmågan att övervinna nästan oöverstigliga hinder. Med en historisk bakgrund som känns både levande och autentisk bjuder "Ryssen kommer" till en svunnen tid av hjältedåd och oförglömliga öden.


Om författaren

Ronnie G Lundin, född 1956, är en författare med rötter djupt förankrade på Fårö, där han har bott större delen av sitt liv förutom en tjugoårsperiod på Gotland. Med en bakgrund som brevbärare och med en filosofie kandidatexamen i historia inledde Ronnie sin författarkarriär år 2010. Han har sedan dess publicerat över tio romaner, varav de flesta är historiska skildringar som utspelar sig på hans hemö.

Romanen "Ryssen kommer" skrevs delvis som en reaktion på Rysslands invasion av Ukraina trots att handlingen utspelar sig i en annan tidsperiod.


Bokinfo

  • Titel: Ryssen kommer
  • Författare: Ronnie Lundin
  • Släppdatum: 12 september 2024
  • ISBN: 9789189895447
  • Genre: Historisk roman

Ämnen

Kategorier

Regioner


Lava förlag är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Vi drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Kontakter

Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring
Björn Wennerström

Björn Wennerström

Presskontakt Försäljning- och marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag

Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige