Gå direkt till innehåll
Lavas VD Peter Norrman om förlagets utökning i intervju med Boktugg

Nyhet -

Lavas VD Peter Norrman om förlagets utökning i intervju med Boktugg

I en intervju med Boktugg och journalisten Sölve Dahlgren berättar Lavas VD Peter Norrman om förlagets planer för internationell expansion. Senaste lanseringen är i Polen där några utvalda svenska författare ska ges ut på polska – samtidigt som Bookea vill locka lokala författare.

Norrman tillägger: "Intresset för vårt erbjudande är stort. Polen känns som en marknad redo för en professionell aktör inom vår nisch."

Denna expansion möjliggörs delvis genom att Bookea nyligen tog in nya delägare, bland annat NEA Partners, för att snabba på den internationella expansionen. Utöver Sverige finns Bookea redan etablerade i Finland, Norge och Baltikum, med lokal personal i varje land.

"Nederländerna är så gott som klart, det blir officiell lansering någon gång i juni-juli. Därefter följer Danmark och Spanien som blir klart under tidig höst. 2023 var ett väldigt bra år för oss. Under 2024 kommer vi att kunna fokusera mer än tidigare på nya länder för att under slutet av 2025 finnas på minst elva marknader," säger Peter Norrman till Boktugg.

Läs intervjun på Boktugg här.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring
Björn Wennerström

Björn Wennerström

Presskontakt Försäljning- och marknadsföring

Relaterat innehåll

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag
Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige