Pressmeddelande -
Det autoimmuna köket - uppföljaren till succén den läkande maten av Cecilia Nisbet Nilsson
Cecilia Nisbet Nilsson är tillbaka med en ny bok om autoimmun kost efter succén Den läkande maten. Boken släpps på Lava förlag. Det autoimmuna köket är en kokbok med tydlig handledning som hjälper en att snabbt komma igång med den speciellt läkande kosten AIP - det autoimmuna protokollet. Författaren har själv lyckats bli fri från astma, allergier, psoriasis och artrit med hjälp av autoimmun kost och lever idag helt symptomfri.
Med bokens fyra veckors kostprogram i form av kompletta veckomenyer med inköpslistor kommer man lätt in i de nya hälsovanorna. Det är över 50 enkla, populära och läckra recept för dryck, frukost, lunch, middag, mellanmål och fika. I anslutning till varje recept finns en inköpslista på vad som behöver inhandlas.
Kosten är fri från gluten, socker, mejerier, ägg, nötter, baljväxter samt potatisväxterna (potatis, tomat, paprika, chili, aubergine). Den passar därför även utmärkt för många allergiker.
Det autoimmuna köket är en elimineringskost som rekommenderas under 30 till 90 dagar. Under denna tid byggs tarmhälsan upp och man återfår ett väl fungerande immunförvar. När immunförsvaret är intakt kan inflammation och autoimmuna reaktioner äntligen stanna av och försvinna. Symptomen på sjukdom hävs då eller försvinner helt.
Efter elimineringstiden kan man återinföra många av de delar i kosten som uteslutits. I kokboken finns en enkel guide i hur man gör.
För mer information och recensionsexemplar, var vänlig kontakta:
Jimmy Sjökvist
jimmy.sjokvist@lavaforlag.se
0840054820
Ämnen
Lava Förlag