Gå direkt till innehåll
Det ordnar sig, det ordnar sig av Eva Edberg
Det ordnar sig, det ordnar sig av Eva Edberg

Pressmeddelande -

Det ordnar sig, det ordnar sig - En sann berättelse som skruvar sig in i hjärtat

"Det ordnar sig, det ordnar sig är en socialrealistisk skildring i samma genre som t.ex. Svinalängorna. Den skildrar vuxenvärldens svek mot ett barn som dagligen slits mellan hopp och förtvivlan. Ett barn som får insyn i en vuxenvärld som rymmer alkohol, hemlöshet och uppgivenhet. Med avstamp i egna erfarenheter ger Edberg röst åt de utsatta och ökar möjlighet till identifikation och förståelse av oinvigda. En viktig bok för vuxna som arbetar med utsatta barn och för de barn som behöver en förebild för att få hopp." - Christina Wedenmark - 

Det är viktigt och spännande för barn att läsa om hur andra unga har det och hur deras familjer fungerar. I Det ordnar sig det ordnar sig – en bok med verklighetsbakgrund – överträffar verkligheten dikten, som så många gånger förr. Vi träffar Klara, en övergiven nioåring med frånvarande föräldrar, som intalar sig att hennes familj någon gång kommer att återförenas …

Men Klara är en modig tjej med en egen agenda som inte ger upp så lätt, och precis som titeln antyder så ordnar sig allt till det bästa till slut!

Klara är nio år och sover över i socialtantens gästsäng medan hon väntar på att pappas spritfest ska ta slut. Men den tar aldrig slut. Varje morgon bestämmer hon sig för att rädda pappa, fast hon egentligen inte får. Enkelt, tycker hon, eftersom han antingen sover på nån parkbänk i stan eller i ödehuset. Enklare än att rädda mamma, som sover över på ett sjukhus för psykiskt trötta och bara kan besökas på bokad tid.

Det ordnar sig, det ordnar sig, får Klara veta. Men när allt verkligen är på väg att ordna sig upptäcker Klara att hon är grundlurad. Och det enda sättet för Klara att ordna upp det hela är att bli tjuv …

Ur boken:

”– Jag är helt säker på att det är en tjej, för min Skuttis har snopp. 

–Min Skuttis. Du kan väl inte äga en kanin heller.

–Klart jag gör. Jag köpte honom i affären, sa Tilda.

–Vem äger sånt som lever?

–Skuttis är min, bara min, sa Tilda.

–Tilda, vet du?

–Vad?

–Mig kan i alla fall ingen köpa, bara låna. Så tycker jag att det är med Benjamin också, förklarade Klara som om hon delade en åsikt med en vän.”

Eva Edberg bor och verkar i Stockholm som grafisk formgivare och illustratör. Klara i boken har en hel del gemensamt med Eva Edberg som själv är uppväxt som fosterbarn. Det ordnar sig det ordnar sig är hennes debutbok.

För mer information och recensionsexemplar, var vänlig kontakta:

Jimmy Sjökvist jimmy.sjokvist@lavaforlag.se 073 6894122

Relaterade länkar

Ämnen


Lava Förlag - Böcker som lönar sig

Kontakter

Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring
Björn Wennerström

Björn Wennerström

Presskontakt Försäljning- och marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag

Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige