Gå direkt till innehåll
 En familjs kamp för överlevnad under förintelsen i den historiska romanen "Med en blomma av filt"

Pressmeddelande -

En familjs kamp för överlevnad under förintelsen i den historiska romanen "Med en blomma av filt"

"Med en blomma av filt" av Michael Kaufmann skildrar den gripande berättelsen om Hansi och hans föräldrar efter Novemberpogromen, även känd som Kristallnatten, när deras hem i Münster plundras och förstörs. Familjen möter ökande förföljelser, yrkesförbud och bestraffningar samtidigt som gamla vänner vänder dem ryggen. Familjen splittras och vi får följa deras liv genom brev, fyllda av oro och hopp om återförening.

Hansi upplever både ljus och mörker när han växer upp i ett nytt land, medan hans föräldrar kämpar i ett allt hårdare klimat. Berättelsen väver samman deras parallella livsöden och lyfter fram de hjältar som trotsade ondskan och hjälpte sina judiska vänner. Romanen är en hyllning till människors uthållighet och kampen för överlevnad.

Författaren Michael Kaufmann, född 1961, presenterar här sin andra roman. Hans ungdomsroman "När råttan skrek" gavs ut 1999 av Bonnier Carlsen.


Bokinfo

  • Titel: Med en blomma av filt
  • Författare: Michael Kaufmann
  • Släppdatum: 17 september 2024
  • ISBN: 9789189869073
  • Genre: Historisk roman

Ämnen

Kategorier


Lava förlag är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Vi drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Kontakter

Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring
Björn Wennerström

Björn Wennerström

Presskontakt Försäljning- och marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag

Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige