Gå direkt till innehåll
En satirisk skildring av samtiden i Mattias Leivingers "Kulturkämparna"

Pressmeddelande -

En satirisk skildring av samtiden i Mattias Leivingers "Kulturkämparna"

"Kulturkämparna" av Mattias Leivinger utforskar bibliotekets roll i samhället och den kulturkampen som pågår i den lilla avfolkningsorten Torshamra.

När planer på att bygga en vikingahall för att locka turister hotar bibliotekets existens, ställs samhällets invånare inför stora utmaningar. Mitt i denna strid står Robert ”Bobby” Torstensson, Torshamrapartiets nye ordförande, som måste hantera både politiska och personliga kriser. Med bångstyriga partikollegor, rebelliska bibliotekarier, en excentrisk farfar som spökar och en hustru på väg att lämna, har han mer på tallriken än han någonsin önskat.

Till biblioteket kommer också anti-hjälten Anders Fjäll för att vikariera. När Anders blir förälskad i Bobbys äldsta dotter blir det svårt med lojaliteterna.

Torshamra upplever en försommar av drama och dikeskörningar som sätter hela bygden på fötter. Nog hamnar kommunen på kartan, men inte på ett sätt någon förväntat sig.


Om författaren

Mattias Leivinger är bibliotekarie och författare, boende i Stockholm. Han har skrivit flera böcker, bland annat tre spänningsromaner tillsammans med Johannes Pinter, "De mörkermärkta" (2017), "Stormskörd" (2019) och "Idag dör alla gudar" (2021).

I "Kulturkämparna" slår han in på ett nytt spår och ger sig i kast med en satirisk skildring av samtiden.


Bokinfo

  • Titel: Kulturkämparna
  • Författare: Mattias Leivinger
  • Släppdatum: 18 september 2024
  • ISBN: 9789189884816

Ämnen

Regioner


Lava förlag är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Vi drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Kontakter

Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring
Björn Wennerström

Björn Wennerström

Presskontakt Försäljning- och marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag

Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige