Gå direkt till innehåll
Författaren Solveig Pettersson debuterar med romanen "Byn"

Pressmeddelande -

Författaren Solveig Pettersson debuterar med romanen "Byn"

Den 30 augusti släpps Solveig Petterssons roman "Byn" där i den lilla byn Lövforsen får strävan efter självständighet oanade konsekvenser när byn hamnar utanför kommunens gränser och service, likt ett ingemansland.

Med huvudpersonerna Marie och Emil i spetsen kämpar invånarna för att upprätthålla en känsla av normalitet i en situation där så mycket har förändrats. Konflikter kring användningen av gemensamma resurser skapar en spänd stämning, samtidigt som det finns ett hopp om att genom samarbete och förståelse hitta fram till en lösning som kan bana vägen för en hållbar framtid för Lövforsen.

Detta är en berättelse om motståndskraft, samarbete och att våga stå upp för vad som är viktigt – att skapa en framtid där alla får plats. I skuggan av större förändringar inom vårt politiska och ekonomiska system visar ”Byn” hur en liten gemenskap kan göra stora saker, bara de tror på sig själva och sin förmåga att skapa förändring tillsammans.

Men kommer de att lyckas, och vad vinner eller förlorar de på vägen?


Om författaren

Solveig Pettersson är en författare med djup passion för landsbygdsfrågor och miljöfrågor. Bosatt i en naturskön glesbygd, hämtar hon sin inspiration direkt från den omgivning hon värnar så mycket om.

Pettersson debuterar som romanförfattare med "Byn", men hon är ingen främling i litteraturvärlden. Hon har tidigare publicerat flera noveller i En Bok för Alla och i tidskriften Fackpress.

Bokinfo

  • Titel: Byn
  • Författare: Solveig Pettersson
  • Släppdatum: 30 augusti 2024
  • ISBN: 9789189913264

Ämnen


Lava förlag är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Vi drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Kontakter

Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring
Björn Wennerström

Björn Wennerström

Presskontakt Försäljning- och marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag

Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige