Gå direkt till innehåll
Försvunna fäder och undervattensvärldar i ”Audrey James och den försvunna staden” av Katarina Johansson

Pressmeddelande -

Försvunna fäder och undervattensvärldar i ”Audrey James och den försvunna staden” av Katarina Johansson

Den 12 september släpps Audrey James och den försvunna staden av Katarina Johansson. Ett spännande äventyr för unga läsare som handlar om en modig ung tjej vars pappa försvunnit spårlöst. För att börja om på nytt har Audrey och hennes mamma flyttat, men mysteriet kring pappans försvinnande fortsätter att kasta sin skugga över deras liv. När Audrey hittar hans gamla dagbok förändras allt.

Dagboken innehåller ledtrådar som pekar mot Marockos djungel och det är här som äventyret verkligen tar fart. Fast besluten att ta reda på sanningen om sin pappa, följer Audrey spåren som leder henne till en förbluffande hemlighet – en portal till landet Hagoria och Dikorias förlorade stad.

Dikoria visar sig vara en fascinerande undervattensvärld, befolkad av både människor och vattenfolk som lever i förtryck under sin tyranniske kung Maloki. Audrey inser snart att hennes uppdrag är större än hon först trott. Med hjälp av nya och gamla vänner kastar hon sig in i ett äventyr fyllt av magi och faror. Tillsammans kämpar de för att befria Dikorias invånare från kung Malokis hårda regim.

Den Försvunna Staden är inte bara en berättelse om äventyr och faror. Genom Audrey får läsarna uppleva saknaden efter en förälder, samtidigt som de påminns om vikten av att aldrig ge upp hoppet. Kommer Audrey att lyckas lösa gåtan om sin pappas försvinnande och återförena sin familj? Det är en fråga som driver berättelsen framåt och håller läsarna fängslade från första till sista sidan.

Om författaren

Katarina Johansson har alltid varit intresserad av det onaturliga och det mystiska som kan komma med fantasin. Som liten skrev hon redan många små berättelser och texter om fantasivärldar. För henne var det ett sätt att koppla av men också ett intresse. Hon menar att dagens samhälle har blivit väldigt fyrkantigt där kraven har blivit allt större, även för de mindre. Därför tror hon att det kan vara avkopplande att få ta del av något som skapar distans från det verkliga en stund.


Bokinfo:

  • Titel: Audrey James och den försvunna staden
  • Författare: Katarina Johansson
  • Släpdatum: 12 september 2024
  • ISBN: 978-91-8101-125-8
  • Genre: Ungdomsroman

Ämnen

Kategorier

Regioner


Lava förlag är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Vi drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Kontakter

Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring
Björn Wennerström

Björn Wennerström

Presskontakt Försäljning- och marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag

Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige