Gå direkt till innehåll
Från stress till balans i Gunnar Karoliussens "Stress och att hantera stress"

Pressmeddelande -

Från stress till balans i Gunnar Karoliussens "Stress och att hantera stress"

I en värld alltmer beroende av digitala plattformar och ständig uppkoppling möter vi nya utmaningar. I boken "Stress och att hantera stress" undersöker författaren Gunnar Karoliussen den moderna tidens stress, med ett särskilt fokus på digital stress.

Karoliussen lyfter fram den ökande psykiska påfrestning som vår ständiga närvaro på digitala enheter och sociala medier medför. Boken utforskar hur detta beroende inte bara ger upphov till känslor av att ständigt missa något, utan också skapar allvarliga stressreaktioner, jämförbara med dem som uppstår vid traditionella beroenden som nikotin och alkohol.

Karoliussen erbjuder en heltäckande genomgång av moderna metoder för stresshantering och ger läsaren verktyg för att navigera i en digitalt övermättad värld utan att förlora kontakten med sig själv eller sina nära och kära. Med praktiska råd, vetenskapligt grundade studier och personliga anekdoter guidar boken läsaren genom den senaste forskningen om stress och presenterar effektiva strategier för att minska den egna stressnivån.

"Stress och att hantera stress" är en ovärderlig resurs för alla som kämpar med stress i dagens samhälle. Den presenterar effektiva metoder för att hantera arbetsrelaterad stress, belyser den psykiska påverkan av sociala medier och ger en djupgående förklaring av de psykologiska försvarsmekanismer som kan aktiveras som svar på stress.




Om författaren

Gunnar Karoliussen, född 1950, är utbildad psykolog med en examen från Universitetet i Bergen, Norge, år 1977. Han har lång erfarenhet inom psykologin och har arbetat som specialist, chefspsykolog och administrativ ledare vid flera psykiatriska polikliniker i Norge. Karoliussen innehar även en Master of Public Health från Nordiska Hälsovårdshögskolan i Göteborg.

Under sin karriär har Karoliussen haft en betydande roll som handledare och föreläsare för både psykologer och läkare. Efter att ha arbetat inom den offentliga hälsovården i 18 år övergick han till att verka som oberoende specialist i psykologi. Han har även varit en flitigt anlitad expertvittne i rättsliga sammanhang. År 2020 valde han att gå i pension och bor nu med sin familj i Hamar.

Karoliussen utvecklade tidigt ett intresse för stressforskning. Han bedrev studier vid Universitetet i Bergen under ledning av professor Holger Ursin, en av Norges främsta pionjärer inom området. Detta arbete resulterade i en avhandling om stressreaktioner hos fallskärmsjägare inom det norska försvaret. Karoliussen har även tillbringat perioder av sitt liv i Sverige.

Bokinfo

  • Titel: Stress och att hantera stress
  • Författare: Gunnar Karoliussen
  • Släppdatum: 24 oktober 2024
  • ISBN: 9789181011371
  • Genre: Facklitteratur/Självhjälp

Ämnen

Kategorier

Regioner


Lava förlag är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Vi drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Kontakter

Karin Bladh

Karin Bladh

Presskontakt Marknadskoordinator
Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag

Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige