Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Glädje och sorg i Lidingös mammagrupp – debutromanen ”Vänskapsväven” ute nu!


Den 8 juni släppte Åsa Svanberg sin debutroman "Vänskapsväven". I centrum för handlingen står en grupp nyblivna mammor och den vänskap som växer fram dem emellan. Vem ska hitta någon form av varaktig lycka, och för vem ger tidigare livsval katastrofala konsekvenser?

Inspirationen till boken väcktes redan för tretton år sedan, i den mammagrupp som Åsa Svanberg själv befann sig i.

”En grupp nyblivna mammor har en unik förmåga att snabbt knyta starka vänskapsband, då alla befinner sig i en helt ny livssituation med många frågor och farhågor. En mammagrupp kan vara ett enormt stöd under den perioden”, säger författaren.

Åsa bodde under ett antal år på Lidingö, där större delen av handlingen är förlagd. För tio år sedan återvände hon till sin hemstad Skellefteå, som också dyker upp i boken.

Huvudpersonerna i boken, Julienne, Nadja, Lykke och Elin är alla väldigt olika som personer, med förenas i en längtan av att hitta ett sammanhang. De har också alla olika utmaningar som de kämpar med och redan i inledningen får läsaren veta att en av huvudpersonerna dör.

”Tyvärr var det så att en av mammorna i min grupp faktiskt gick bort när våra barn var två år”, berättar Åsa. ”Det gjorde att historien tog en annan riktning. Även om alla karaktärer i boken är helt fiktiva så blev skrivandet tills viss del ett sätt att bearbeta den händelsen.”

En uppföljare till ”Vänskapsväven” är påbörjad, vilket inte var tanken från början.

”Vänskapsväven är en helt fristående historia. Men kvinnorna i boken är inte helt färdiga med sina utvecklingsresor, det finns mer att berätta. Så förhoppningsvis kommer det en uppföljare redan under 2023!” avslutar Åsa Svanberg.

Ämnen

Regioner


Lava Förlag 

Kontakter

Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring
Björn Wennerström

Björn Wennerström

Presskontakt Försäljning- och marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag

Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige