Gå direkt till innehåll
Harald och Tom-maten rensar upp! Göran Holmqvists barnbok tar oss med på ett vilt äventyr

Pressmeddelande -

Harald och Tom-maten rensar upp! Göran Holmqvists barnbok tar oss med på ett vilt äventyr

Harald Rigsettpåmaken är uppfinnare. Han tycker att det finns för mycket saker överallt och för lite plats att ha dem på. Hans senaste uppfinning är en tom-mat. Det man riktar den mot försvinner helt odramatiskt. Det blir tomt helt enkelt…

Harald och hans ständige följeslagare, den buttre och egensinnige Kjell Kåkning bestämmer sig för att, tillsammans med bland andra den 11-årige Jonathan, ge sig ut i världen för att rensa upp lite i röran. De vill också leta reda på sin försvunne vän Singsong, intergalaktisk mästare i bordtennis.

Detta blir starten på en vild, farlig och omstörtande färd till fjärran länder, vilka aldrig kommer att bli sig lika igen efter Haralds framfart med sin tom-mat. Vi får under resans gång stifta bekantskap med bland andra medlemmarna i ABBA, den självgode och oduglige polismannen Bo Tox, hans vackra och mycket dugliga kollega Ann Arki , blodtörstiga vampyrer, den skönsjungande Inge Naning samt självaste J-O Waldner.

"Herr Kåkning & Tom-maten" är en fristående fortsättning på "Herr Kåkning & Tvärtomaten".

Utdrag ur en recension i tidsskriften Spektakulärt: "Sällan har skämten och galenskaperna haglat så tätt i en svensk bok som i Herr Kåkning & Tvärtomaten; den enda som kan konkurrera på den punkten är nog Bengt Linder med sina Dante-böcker. I övrigt kan Herr Kåkning & Tvärtomaten lämpligt liknas vid en blandning av Liftarens guide till galaxen och Loranga, Masarin och Dartanjang, både vad gäller humornivå, innehåll och läsarmålgrupp."

Om författaren

Göran Holmqvist har tidigare skrivit böcker för både ungdomar och vuxna. Han är också verksam som musiker och låtskrivare och har givit ut skivor både som soloartist och med flera olika band.


Bokinfo

  • Titel: Herr Kåkning och Tom-maten
  • Författare: Göran Holmqvist
  • Släppdatum: 14 mars 2024
  • ISBN: 9789189869738
  • Genre: Barnbok

Ämnen

Kategorier


Lava förlag är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Vi drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Kontakter

Karin Bladh

Karin Bladh

Presskontakt Marknadskoordinator
Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag

Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige