Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ny bok av Anna Holmkvist, en rikt illustrerad skildring av Dockan och Bordet och deras äventyrliga resa runt jorden, från 6 år.

De vackra och poetiska bilderna är bärande i denna berättelse om ett märkvärdigt matsalsbord som rimmar och vet det mesta och en modig japansk docka. Vi får följa de två udda vännerna och deras underbara resa runt jorden. Men trots alla tjusiga salar och äventyr de upplever i Japan och på Java är det ändå på gården i Bergslagen de till slut finner lyckan.

Berättelsen bygger på den verkliga historien om ett matsalsbord som rest runt jorden två gånger. Så allt har hänt på riktigt, utom det som är helt påhittat.
Bordet lät tillverkas av A H´s mormors far, Thore Fevrell, i början av förra seklet och var en del av det möblemang som togs med när familjen flyttar till Japan. Thore hade fått befattning vid svenska beskickningen och bland mycket annat införskaffar man också japanska dockor till det nya hemmet.
Efter några år går flytten vidare till Batavia, nuvarande Djakarta, då Thore får ny befattning där.

A H är vid sidan av sitt bildskapande och författande också teaterproducent. Hon har skapat teateraffischer och scenografier och haft ett flertal utställningar. I november ställs originalbilderna ur boken ut på Galleri Killgissa i Stockholm.

Hos A H finns konstnärligt påbrå från stora delar av släkten där man finner flera namnkunniga konstnärer och arkitekter. Mormors morbror var den kända konstnären Olle Hjortzberg och mormors morfar, A E Melander, var en av de arkitekter som vid sekelskiftet låg bakom uppbyggandet av den stenstad som Stockholm till stor del består av.

Tidigare har A H gett ut barnböckerna om Moshe & Mimmi, del 1 och 2, bild och text.

www.annaholmkvist.se
073 680 40 00

Ämnen


Lava Förlag 

Kontakter

Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring
Björn Wennerström

Björn Wennerström

Presskontakt Försäljning- och marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag

Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige