Gå direkt till innehåll
"Utan min slöja" av den kanadensiska Yasmine Mohammed utmanar både öst och väst

Pressmeddelande -

"Utan min slöja" av den kanadensiska Yasmine Mohammed utmanar både öst och väst

Den 5 september släpps boken "Utan min slöja - Hur västerländska liberaler stärker radikal Islam" av författaren Yasmine Mohammed på Lava förlag.

Sedan den 11 september 2001 har den västra världen varit upptagen av islam och dess roll i terrorismen. Ändå är den offentliga debatten om tron polariserad – ena sidan prisar ’fredens religion’ medan den andra påstår att alla muslimer är terrorister. Kanadensiska människorättsaktivisten Yasmine Mohammed anser att båda sidor har farligt fel.

I "Utan min slöja - Hur västerländska liberaler stärker radikal Islam", talar Yasmine sin sanning som en kvinna född i den västerländska världen som tvångsgiftes med en högt uppsatt medlem i Al Qaida. Hon är första generationens kanadensare men kände sig aldrig hemma i Väst. Trots att hon gick i islamska skolor och bar hijab sedan hon var nio år passade Yasmine aldrig in hos sin muslimska familj heller. Med en fot i varje värld är Yasmine tillräckligt avlägsen från båda för att se dem objektivt, men tillräckligt nära för att se dem ärligt.

Yasmines memoarer tar läsarna in i en värld som få västerlänningar är insatta i. Som högskolepedagog i över femton år är Yasmines mål att avslöja sanningen. Är könsstympning islamisk eller kulturell? Är hijab påtvingad eller ett val? Är ISIS en representation av ”sann” islam eller en radikal korruption? Och varför finns det så mycket motstridiga uppgifter?

Liksom de flesta ösamhällen har den islamiska världen både en ”utifrån röst” och en ”inifrån röst”. Det är nästan omöjligt för åskådare att få ett rakt svar.

Utan att berätta för någon vad de ska tro, navigerar "Utan min slöja" retoriken och leder sanningssökare genom medienarrativ, politisk korrekthet och rena lögner samtidigt som den uppmuntrar läsare att dra sina egna slutsatser.

Om författaren

Yasmine Mohammed är en kanadensisk universitetlektör, människorättsaktivist och författare. Mohammed flydde från ett påtvingat, kränkande äktenskap med al-Qaida-agenten Essam Marzouk och blev en förespråkare för kvinnors rättigheter genom sin ideella organisation Free Hearts, Free Minds.


Bokinfo

  • Titel: Utan min slöja - Hur västerländska liberaler stärker radikal Islam
  • Författare: Yasmine Mohammed
  • Släppdatum: 5 september 2024
  • ISBN: 9789189913097

Ämnen

Regioner


Lava förlag är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Vi drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Kontakter

Amanda Zemite

Amanda Zemite

Presskontakt Marknad Marknadsföring
Björn Wennerström

Björn Wennerström

Presskontakt Försäljning- och marknadsföring

Lava Förlag drivs av en passion för litteratur.

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Lava Förlag

Atterbomsvägen 44
11257 Stockholm
Sverige